IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RASISTIČKI POTEZ SRBIJANSKE ODBOJKAŠICE: Svi se pitaju- šta joj je ovo trebalo? (foto i video)

Nakon jednog poena, Đurđević je u komunikaciji sa saigračima iskosila oči, što su zabilježile i kamere koje su radile direktan prenos ovog susreta…

RIMINI: Svijet, Sport, vijesti…srijeda, 02.06. 2021…00. 49… RASISTIČKI POTEZ SRBIJANSKE ODBOJKAŠICE: Svi se pitaju- šta joj je ovo trebalo? (foto i video)

Srbijanska odbojkašica, libero Sanja Đurđević, zbog jednog nesmotrenog gesta nalazi se na udaru javnosti.

Ona je tokom meča protiv Tajlanda kažiprstima pokazala kose oči, što se u svijetu smatra simbolom rasizma prema azijskim narodima.

Ubrzo su taj detalj primjetili ljubitelji odbojke širom svijeta, pa se srpska odbojkaška reprezentacija, koja Ligu nacija igra u rezervnom sastavu, našla na udaru medija. Mnogi tom prilikom aludiraju i na detalj iz 2017. godine, kada su reprezentativke kolektivno pozirale u sličnoj pozi!

Nakon jednog poena, Đurđević je u komunikaciji sa saigračima iskosila oči, što su zabilježile i kamere koje su radile direktan prenos ovog susreta.

Kasnije je mlada odbojkašica objasnila da je samo željela da ista obavijesti saigračice da do kraja meča treba da igraju čvrsto u odbrani, kao što to rade protivnice, ali je ipak nastao nesporazum.

“Svesna sam greške i odmah nakon meča izvinila sam se celoj ekipi Tajlanda. Želela sam da se obratim svojim saigračicama porukom “Sad ćemo početi da igramo odbranu poput njih”. Nisam htela da iskažem nepoštovanje ni prema kome. Naravno, to je bio nesrećan i ne previše pametan gest sa moje strane. Želim još jednom da se izvinim svim ljudima širom sveta koji su uvređeni zbog ovoga. Veliko hvala timu Tajlanda na razumevanju”,  napisala je ona.

Čitaj još:   EKSKLUZIVNI SNIMCI POLICIJSKE AKCIJE U SARAJEVU: Sa lica mjesta, pretresi i hapšenja na više lokacija, policija upala u Općinu Stari Grad... (foto, video)

Zbog svega što se desilo, morao je da reaguje savez!

Odbojkaški savez Srbije oglasio se porukom i video snimkom, smirujući strasti zbog dešavanja sa meča. Uz izvinjenje za postupak mladog libera srpskog tima i zajedničke fotografije sa igračicama Tajlanda koje nisu reagovale na njen gest, mogu se vidjeti i suze Sanje Đurđević kojoj je ova situacija teško pala.

”Molimo vas, nemojte pridavati previše pažnje ovome. Sanja je svesna svoje greške, ona se odmah izvinila celoj ekipi Tajlanda. Želela je da pokaže ‘hajde da igramo odbranu kao one’, nije mislila na nepoštovanje. to je bio samo nesrećan slučaj”, navodi se u poruci OSS.

Čitaj još:   DF ponudio DPS- u da formiraju vladu... (foto)

Mondo.rs podsjeća na 2017. godinu kada je nastao rasistički incident u kome je kompletna ženska reprezentacija Srbije u odbojci pozirala sa iskošenim očima. Bilo je to nakon što je nacionalni tim obezbjedio plasman na Svjetsko prvenstvo u Japanu, ali izgovor za takvo ponašanje ne može da postoji.

IZVOR agencije / MONDO.rs

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more