IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME KOJE NAS OČEKUJE: Ide blagi rast temparature… (foto)

Kod nas je jutros pretežno sunčano vrijeme, i uz pojavu malu do umjerenu oblačnost…

SARAJEVO: Regija, Putovanja, vijesti…srijeda, 02.06. 2021…09. 49… VRIJEME KOJE NAS OČEKUJE: Ide blagi rast temparature… (foto)

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda su naveli da će danas u Bosni i Hercegovini biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost…

Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24 stepeni Celzijusevih, na jugu zemlje do 26. U Sarajevu sunčano prije podne. U drugom dijelu dana umjereno povećanje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22 stepena Celzijusevih – saopćili su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Sutra će također u Bosni i Hercegovini biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10 stepeni Celzijusevih, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26, na jugu zemlje do 28 stepeni Celzijusevih.

srijeda, 02.06.2021. godine
Uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja i ugodnije će se osjećati. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti suviše jake. Obzirom da će tokom dana biti dosta toplije u odnosu na svježiji jutarnji period, naročito u unutrašnjosti, poželjno je slojevito se odjenuti.

Čitaj još:   NVO Crnogorska kulturna mreža: Podgoričani ne dozvolite da vaš grad doživi sudbinu Nikšića... (foto, video)

četvrtak, 03.06.2021. godine
Nastavlja se period ugodnijih biometeoroloških prilika. Duži sunčani intervali, uz svježije jutro, povoljno će djelovati na osjetljive osobe, stoga bi se i tegobe vezane uz njihove bolesti trebale umanjiti. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima u poslijepodnevnim satima, obzirom da će sa odmicanjem dana biti osjetno toplije. Također, preporučljivo je slojevito se odjenuti.

U petak će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11 stepeni Celzijusevih, na jugu zemlje do 17. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28 stepeni Celzijusevih, na jugu zemlje do 30.

Prvi dan vikenda u Bosni i Hercegovini će biti pretežno sunčano prije podne. Povećanje oblačnosti u drugom dijelu dana. U poslijepodnevnim satima u Bosni su mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13 stepeni Celzijusevih, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28, na jugu zemlje do 30 stepeni.

Čitaj još:   Pod pritiskom opozicije povučen Prijedlog zakona o biračkom spisku: Vanredna sjednica u januaru... (foto, video)

http://iBalkan.net

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more