IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TRAGIČNA SUDBINA MLADE ADISE IZ TUZLE…

Članovi Omladinskog resursnog centra Tuzla, porodica, prijatelji i sugrađani, oprostili su se danas na Tgru slobode, uz 10 minuta šutnje, od svoje prijateljice, aktivistice, mlade Adise Atiković koja je nedavno tragično okončala svoj život. 

Tom prilikom su prolaznicima dijelili tekst koji je Adisa 2018. godine napisala u sklopu projekta Omladinskog resursnog centra „Literatura kao utopija“ iz kojeg se nazire određena vrsta boli koju je nosila u sebi, ali kako njeni prijatelji kažu:

„Nikad nećemo saznati pravi razlog ove tragedije,niti znati za bol i probleme sa kojima se suočavala“.

Na pitanje zbog čega deset minuta šutnje, okupljeni su kazali da je to simbolično jer je Adisa šutjela čitav život. 

Zbog toga su danas sa Trga slobode u Tuzli poslali poruku da je mentalno zdravlje važno. Poslali su poruku svim mladima da ne šute!

“Važno je pričati o problemima i kako se osjećamo! Moguće je prevazići svako stanje uz stručnu pomoć. Zato mladi danas iz Tuzle poručuju – potražite pomoć stručnih lica! Odlazak psihologu ili neuropsihijatru nije sramota! Mentalno zdravlje trebamo čuvati i njegovati a ne zanemarivati”, istaknuto je ovom prilikom, piše Tuzlanski.ba

Čitaj još:   “MI ČETNICI SLOBODNO ŠETAMO NOVIM PAZAROM, NIKO NAS NE DIRA”(Video)

Tokom jučerašnjeg dana Ministarstvu unutrašnjih poslova TK, Policijskoj upravi Istok bio je prijavljen nestanak 23-godišnje sugrađanke Adise Atiković, nastanjene u Gornjoj Tuzli.

Potraga je trajala juce do popodnevnih sati kada je i prijavljen pronalazak crvenog putničkog motornog vozila Ford Fiesta na izletištu Ilinčica.

‘Beživotno tijelo 23-ogodišnje djevojke iz Gornje Tuzle za kojom se tragalo u posljednja dva dana pronađeno je u popodnevnim satima u automobili u tuzlanskom naselju Ilinčica.

Uviđaj obavljaju dežurni tužilac Tužilaštva TK i istražitelji OKP PU Tuzla. Na mjestu događaja nisu pronađeni bilo kakvi tragovi nasilja. Kako bi se utvrdio uzrok smrti bit će naređena obdukcija preminule djevojke’ – kazao je Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva TK

izvor: agencije

SAMO DA NAM BUDE VEDRO! Očekuje nas fenomenalan NEBESKI SPEKTAKL!!!

Kiša takozvanih Perseida, odnosno meteorskih rojeva, specifična je po meteorima Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more