IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELIČANSTVENA POBJEDA ZA MAJSTORICU

Finale Play offa Prve futsal lige Srbije:četvrta utakmica

Novopazarski majstori malog fudbala su večeras u još jednom dramatičnom meču, četvrtoj utakmici finala plej offa Prve futsal lige Srbije, savladali ekipu beogradskof FONa i tako stvari vratili na fabrička podješavanja, izjednačili rezultat 2:2 u seriji i izborili priliku da se u petoj, poslednjoj utakmici, bore za titulu šampiona države.

Nije tako ružičasto izgledalo poslije beogradskih 2:0. Oni koji su željeli isto kao i oni koji su vjerovali osjećali su ovaj tim, hemiju koja vlada u njemu, taj borbeni, pobjednički duh i znali su, da uprkos svemu, pa i velikom broju nepravdi koje su doživjeli i tokom prvenstva i plej offa, uprkos povredama, žutim kartonima,ogromnom psihološkom pritisku i različitim imperativima koji su dodatno otezavali situaciju, znali su da ovaj tim ima snage, da ima srca i da do poslednjeg sudijskog zvižduka nema predaje.

U dvorani Pendik počelo je nije moglo bolje za domaći tim. Prvi minut i gol. Redžović izvodi korner, manirom čarobnjaka pronalazi potpuno samog Sadović tik ispred golmana Vulić, prilika koju desetka Novog Pazara nije propustila da realizuje.

Da će do kraja biti neizvjesno najavio je izjednačujućim golom u 5. minutu Stojanović koji koristi konfuziju u odbrani domaćih i uspijeva da pored golmana Hota smjesti loptu u mrežu. U 14 minuta do vodećeg gola Novog Pazara smjestilo se toliko toga. Mnogo akcija, trčanja, borbenosti, nadmudrivanja, lijepih akcija I fudbalskih finti, odličnih poteza i prilika.

Ali najljepši dogadjaj na utakmici se desio u 19 minutu kada je maestralni Eko Redžović podigao jednu lopu sa ivice kaznenog prostora gostiju, pronašao Milana Mutavdžića koji glavom postiže gol za Novi Pazar i postavlja konačni rezultat prvog dijela igre. Isto kao i u trećem meču. Još jedna koincidensija.

Ponovo su gosti nakon samo dva minuta igre u nastavku, ovoga puta preko Laziča, došli do izjednačenja. Silovit i precizan šut, Hot je od gužve u svom kaznenom prostoru bio zaklonjen i nije stigao da interveniše. Ali samo minut nakon toga napad Novog Pazara golom kruniše Ninoslava Aleksić koji je zbunio gostujuću odbranu pa i golmana FONa i iskosa sa strane precizno pogodio za 3:2.

Golovi su se redjali kao na traci. Poslije dobre prilike domaćih na drugoj strain precizan je Brkić i ponovo poravnava rezultat. To je bio period odlične igre gostiju koji su osokoljeni izjednačujućim golom krenuli još ofanzivnije. I dva minuta kasnije prvi put na ovoj utakmici FON dolazi do vodstva preko Radovanovića.

Čitaj još:   ZIHNIJA JE ''BIO ČOVJEK BEZ MANE, MUČIO SE DA PREHRANI TROJE DJECE''- Tragična sudbina mladog kamiondžije u kog je juče autobus udario, pa BUKNUO U PLAMEN

U 28. Minute već se činilo das u ladje Novog Pazara potonule kada je Petrašević postigao zgoditak za dva gola prednosti gostujućeg tima. Uslijedilo je paklenih 12 minuta igre u kojem su novopazarski čudesni momci pokazali das u majstori igre na petoparcu, da imaju hrabrosti I snage i da su moćni načiniti preokret. Opet!

Filmsku traku postizanja golova sada preuzimaju domaći. U 30. minutu nade Novom Pazaru vraća Milosavljević golom kojim je minimizirao preijednost studenata. Milan Mutavdžić u istom tom minute munjevito koristi konfuziju u redovima gostiju i postiže gol kojim apsolutno svoj tim vraća u igru.

Koliko novopazarski lavovi na terenu toliko i onih tridesetka na tribinama koji su, kao da ih ima hiljade, bodrili svoj tim i nosili ga tokom cijelog meča.

Magija Veruljuba Vukadinovića, kojom je bojio i ovo veče, konkretizovana je golom kojega je postigao u 32. minutu za vodstvo Novog Pazara 6:5.

Kakav delirijum, kakav preokret! Već to je bio znak šefu struke FONa Aliloviću da zaigra sa petoricom u polju, sa igračem golmanom preuzimajući veliki rizik u namjeri da dodje do izjednačenja i eventualno šanse da več u Pendiku rješi pitanje šampiona države.Sjajno su igrali odbranu domači, pokretljivo, borbeno, sa mnogo trčanja, pariranja.

Na scenu u tim trenucima stupa Mirza Hot. Nekako mu tokom utakmice nisu išle one duge lopte koje je upućivao svojim saigračima. Završavale bi u aut ili gol aut, uglavnom rijetko tamo gdje je on želio. I onda FON napada, Mirza hvata loptu i brzinski šutira prema praznom golu gostiju.Vježbao je ovo na treninzima uporno. Prvi put je promašio. Opet nova iskušenja pred njegovim golom. Hvata sljedeći šut studenata i opet brzinski šutira.

I ooooooo…gooool! Za vodstvo domaćih 7:5. To se dešavalo tridesetak sekundi prije kraja meča. Uslijedio je nakon toga još jedan napad gostiju opet sa petoricom u polju. Mirza, kao u Danu Mrmota ili filmu već Vidjeno, ponovo uspješno brani, hvata loptu i brzinom munje ispaljuje ubitačni hitac i na poslednju nadu FON da može do preokreta. Gol, drugi Mirzin na utakmici, Novopazarski osmi za pobjedu u fenomenalnoj završnici.

Dakle, čestitke novopazarskim maestralnim futsalerima. Potvrdili su svoju vrhunsku klasu i sada ulaze ravnopravno u duel sa ekipom FONa, u majstoricu koja će odlučiti šampiona države. Psihološki pritisak je djelimično prebačen na stranu Beogradjana ali je ogromni ulog u igri. Sve ono što sanja i o čemu mašta Novi Pazar, prvoj tituli državnog prvakajedne nase ekipe, smjesteno je u mec koji ce se igrati krajem nedelje( datum jos nije poznat).

Čitaj još:   NOVI PAZAR TREĆI PUT U FINALU (foto)

Vjerujemo, a i kako bi drugačije, jer su nas naši momci uvjerili da su vrnhunska ekipa sastavljena od sjajnih pojedinaca i istinskih majstora malog fudbala koji su sebe podrijedili timu i njegovom uspjehu, vjerujemo dakle u njihovu mentalnu i fizičku snagu, vjerujemo u njihovo majstorstvo i vjerujemo da mogu do trona.

On pripada kraljevima i onima koji već skoro deceniju svojim superligaškim životom predstavljaju ponos naše čaršije, baš onako kako sui m malobrojni ali istinski važni gledaoci i pjevali na kraju.

Svaka vam čast momci na požrtvovanosti, borbenosti, hrabrosti sa kojim braniti boje Kluba malog fudbala Novi Pazar i želimo da budete nagradjenio titulom šampiona jer ste je istinski zaslužili.

Nadam se da je poslije ove utakmice Šmeku, Doktoru i Mandu srce na mjestu, tim takodje lavovima u upravi kluba za koje je predstojeca majstorica takodje nagrada za sav njihov trud, samoprijegor i entuzijazam, za ljubav koju su podarili ovom klubu.

Čestitke svima i ako bog da: Idemo po titulu!

Fehim Karišik i Senko Župljanin

http://ibalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

GRK KOJI JE IZBACIO NOLETA: Sebi rekao MRTAV SAM, otac ga spasao SIGURNE SMRTI

OVO JE Životna priča tenisera Stefanos Cicipasa 19- godišnjaka je Read more