IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Zbog dojave o bombi u budvanskoj školi, prijava protiv stranog državljanina… (foto)

Zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo Izazivanje panike i nereda, na štetu Osnovne škole u Budvi, kao i građana su se nalazili u neposrednoj blizini navedene škole…

BUDVA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti… petak,04.06.2021…20. 49…Zbog dojave o bombi u budvanskoj školi prijava protiv stranog državljanina… (foto)

Službenici Sektora borbe protiv kriminala– Grupe za suzbijanje istih krivičnih djela visokotehnološkog kriminala u saradnji službenicima Centra bezbjednosti Budva, podnijeli ju krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, protiv G.M. (16), državljanina Republike Irske, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo Izazivanje panike i nereda, na štetu Osnovne škole „Stefan Mitrov Ljubiša“ u Budvi, kao i građana su se nalazili u neposrednoj blizini navedene škole.

Osumnjičeni je, kako su kazali iz policije,  navedeno djelo izvršio na način što je na službeni e-mail Osnovne škole „Stefan Mitrov Ljubiša“ u Budvi, uputio e-mail u kom se navodi  da će u prostorijama škole biti aktivirana eksplozivna naprava.

Čitaj još:   ISTORIJSKI DAN NA CETINJU: Episkop BORIS proglašen za Mitropolita CPC, a upokojeni mitropolit Antonije za sveca... (foto, video)

Događaj je prijavljen Upravi policije 27. aprila 2021. godine, nakon čega su preduzete mjere i radnje u cilju utvrđivanja činjenica u vezi ovog događaja.

Službenici Sektora policije posebne namjene – Grupe za protivdiverzionu zaštitu, izvršili su pregled prostorija škole kojom prilikom nijesu pronašli eksplozivnu napravu, te ustanovili da se radi o lažnoj dojavi…

Službenici Uprave policije su preduzimajući mjere radnje svoje nadležnosti, u koordinisanim aktivnostima sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Kotoru , kancelarijom Interpol-a u Podgorici, izvršili identifikaciju vlasnika e-maila sa kojeg je upućen sporni sadržaj i protiv osumnjičenog podnijeli krivičnu prijavu”, kaže se u saopštenju Uprave policije.

Izvor Kodex.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more