IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAMA U SARAJEVU: Predstavnici Općine Stari Grad i policija zapečatila radnju, vlasniku pozlilo… (foto)

Vlasnik radnje Omer Mehmedagić nije želio da izađe iz zlatare, tvrdio da je izmirio sve obaveze prema Općini…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti… ponedeljak, 07.06.2021…12. 59… DRAMA U SARAJEVU: Predstavnici Općine Stari Grad i policija zapečatila radnju, vlasniku pozlilo… (foto)

Predstavnici Općine Stari Grad zapečatili su zlatarsku radnju u Gazi Husrev- begovoj ulici, poznatijoj kao Zlatarska ulica. Tu se od jutros odvijala prava drama, jer vlasnik radnje Omer Mehmedagić nije želio da izađe iz objekta, te je tvrdio da je izmirio sve obaveze prema Općini.

Njemu je u međuvremenu pozlilo, te su na mjesto događaja došli i medicinari Hitne pomoći u ukazali mu ljekarsku pomoć. On je, inače, srčani bolesnik. Nakon što je radnja zapečačena, vlasnik je sjeo u obližnji kafić, a medicinari su uz njega i čekaju kako će podnijeti ova dešavanja. Sa njim sjede i svojica policajaca.

Naime, iz Općine Stari Grad su došli predstavnici nadležnih službi koji uz asistenciju Policijske uprave Stari Grad žele da zapečate zlatarsku radnju u vlasništvu Mehmedagića. Međutim, vlasnik zlatare neije želio napustiti radnju.

Čitaj još:   VELIKA DRAMA U BERLINU: LAVICA pobjegla iz ZOOLOŠKOG VRTA, policija traga za njom... (foto, video)

Još moj otac je kupio ovu radnju. Više od 40 godina je u našem posjedu. Kao razlog navedeno je da radnja nije bila otvorena tokom pandemije, što je bio nonsens. Kirija je plaćena, sve je plaćeno, nemam nikakvih dugovanja. Ja neću izaći iz radnje, a policiju molim neka me prebije. Ovo je sve režirao zulumćar Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad- istakao je Omer Mehmedagić.

Većina ostalih vlasnika radnji je ogorčena ovim dešavanjima, neke žene čak i plaču.

Sličan slučaj imala je i Mirsada Čehajić.

I meni je oduzeta radnja. Sada se u njoj prodaju kožice, što se nikada nije desilo u historiji Zlatarske ulice. Sve smo dadžbine izmirili, čak i preplatili, oduzeta nam je radnja. Slučaj je na sudu- kazala je Čehajić.

izvor Faktor.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more