IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Ministarka pravde Kosova Albulena Haxhiu: Za genocid nije kriv samo Mladić, već i Srbija… (foto i video)

Haxhiu je ocenila da je vest o potvrđenoj doživotnoj kazni ratnom zločincu i jednom od rukovodioca genocidom u BiH Ratku Mladiću, sigurno dobra vest ne samo za hiljade porodica koje su izgubile svoje najmilije, već i za samu međunarodnu pravdu…

PRIŠTINA: Kosovo, Zanumljivosti, vijesti… utorak, 08.06.2021…19. 59… Ministarka pravde Kosova Albulena Haxhiu: Za genocid nije kriv samo Mladić, već i Srbija… (foto i video)

Ministarka pravde Kosova Albulena Haxhiu ocenila je danas da je vijest o potvrđenoj doživotnoj kazni ratnom zločincu i jednom od rukovodioca genocidom u Bosni i Hercegovini Ratku Mladiću, sigurno dobra vijest ne samo za hiljade porodica koje su izgubile svoje najmilije, već i za samu međunarodnu pravdu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Haxhiu je navela “da za ovaj zločin nije kriv samo Mladić, već i sama Srbija kao odgovorna i planer ovog genocida”.

“Država Srbija pod vođstvom Slobodana Miloševića počinila je genocid i na Kosovu, pored prethodnog u Bosni i Hercegovini. Zločini počinjeni u ove dve države nisu pojedinačni, bili su planirani i naređeni od same srpske države”, napisala je Haxhiu na svom Facebook profilu.

Ona je poručila da je s tim u vezi neophodno da Kosovo, pored državne evidencije kroz Institut za ratne zločine i jačanje pravosudnih institucija koje se bave ratnim zločinima dobro pripremi optužnicu za genocid protiv Srbije “kako bi pravda došla na svoje mesto za hiljade ubijenih, hiljade silovanih žena i muškaraca, hiljade spaljenih i uništenih kuća, mnogo opljačkane imovine i čitavog naroda proteranog sa svoje zemlje”…

Čitaj još:   UZNEMIRUJUĆE: Mladu majku ubio grom na plaži, sve snimila nadzorna kamera... (fotom video)

izvor agerncije AA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more