IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SPREMITE SE ZA POTOP: Evo gdje će, kada i koliko padati u narednih nekoliko dana… (foto)

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom…

SARAJEVO: Regija, Putovanja, vijesti… srijeda, 09.06.2021…09: 29… SPREMITE SE ZA POTOP: Evo gdje će, kada i koliko padati u narednih nekoliko dana… (foto)

U regionu jugoistoka Evrope kao i našoj zemlji danas se očekuje uglavnom sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost.

Poslijepodne ponegdje na zapadu i sjeverozapadu Bosne je moguć lokalni pljusak. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 15 do 22, na jugu zemlje do 24, a dnevna od 24 do 30, na jugu do 32 °C.

srijeda, 09.06.2021. godine
Biometeorološka prognoza je povoljna. Većina populacije biće boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Poželjno je slojevito se odjenuti i prilikom boravka na otvorenom izbjegavati duže izlaganje suncu.

Čitaj još:   PROGNOZA NIJE DOBRA: "Meteoalarm" aktivirao žuto upozorenje za veći dio regiona... (foto i video)

U Sarajevu sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana. Jutarnja temperatura oko 16, dnevna oko 26 °C, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Na jugu Hercegovine uglavnom bez padavina. Jutarnja temperatura od 14 do 20, a dnevna od 20 do 30°C.

U petak umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U većem dijelu Bosne se očekuju pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura od 14 do 20, a dnevna od 20 do 30°C.

U subota pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini uglavnom bez padavina. Jutarnja temperatura od 14 do 20, a dnevna od 18 do 28°C.

http://iBalkan.net

ZA DANAS MALO SUNCA, SUTRA PRIPREMITE KAPUTE…

REGION Balkana a na području Bosne i Hercegovine nastavlja se Read more

VRIJEME: Do početka vikenda padavine, kiša, pljuskovi i grmljavina…

Jutros je u Bosni i Hercegovini vrijeme sunčano uz umjerenu Read more

DANAS NESTABILNO S PLJUSKOVIMA I GRMLJAVINOM…

LJETO SE BAŠ ZAINATILO: Evo gdje će, kada i koliko Read more