IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGINJA Vuksanović-Stanković: MILAČIĆ JE BIVŠA PUDLICA JAVNOG SERVISA (video)

Polemika u Skupštini oko izbora žirija za Trinaestojulsku nagradu prerasla je u verbalni okršaj između poslanice Socijaldemokratske partije SDP Draginje Vuksanović-Stanković i poslanika Prave Crne Gore Marka Milačića. Pale su i teške uvrede.

Vuksanović-Stanković je reagovala na izglaganje Milačića pitanjem da li je nazvao SDP fašističkom partijom.

– Jedan novinar u pokušaju i bivša pudlica Javnog servisa da naziva SDP fašističkom partijom – istakla je Vuksanović-Stanković.

Ona je podsjetila na objavu Milačića na društvenoj mreži iz 2014. godine.

– Marko Milačić je obajavio da su Naser Orić i Ratko Mladić braća po zlu. Uz dužno poštovanje vašeg časnog đeda, mislim da se prevrće u grobu kad sluša šta pričate – naglasila je ona,dodajući da je ponosna što je bila Titova pionirka.

Ona je poručila Milačiću da ne vrijeđa one koji se na pravoj strani istorije bore za građansku, multietničku državu.

Milačić je odgovorio da nije SDP nazvao fašističkom u izlaganju, iako ta partija, kako je rekao, to jeste.

– Niste Vi Titova pionirka, već Milova i pionirka mafije. Nisam vašu partiju nazvao fašističkom, a jeste to. Govorio sam o sistemu i DPS-u, a zašto ste se osjetili prozvanim zaista ne znam. Ovo što ste pokazali – drago mi je. Riječ je o montažama, ali toga sam se nagledao na društvenim mrežama. A ovo što ste rekli da sam novinar u pokušaju, te uvrede nisu ništa strašno, naslušao sam ih se i nagledao. Dobio sam otkaz zato što sam se bavio novinarstvom. Otkaz mi je dala i Vaša partija. I vi ste bili dio te diskriminacije u Javnom servisu – naglasio je Milačić.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković: CRKVENI VELIKODOSTOJNICI FAŠISTIČKIM GOVORIMA ŠIRE MRŽNJU...

Poručio je poslanici SDP-a da sa poštovanjem govori o njegovom đedu.

Vuksanović-Stanković je odgovorila da je SDP jedina politička partija koja 90-ih bila na pravom putu.

– Nikada nismo mijenjali grbove, zastave i nikada nismo služili drugoj državi. I sram vas bilo za ovo što ste rekli za SDP. Dok sam se borila za građansku i evropsku Crnu Goru i bila najbolji student Univerziteta, znamo kako ste vi završili fakultet – navela je ona, na šta je reagovao Milačić iz poslaničke klupe zahtijevajući da obrazloži tu izjavu.

Vuksanović-Stanković je kazala i da nikada nije bila pionirka Mila Đukanovića, za razliku od Milačića.

– Ne upirite prst u mene. To što vi vičete – ja se Vas uopšte ne bojim. Ja vam odstupiti neću. Vi ste se cijeli život divili Milu Đukanoviću, vi ste bili pudlica Javnog servisa u vrijeme Radojke Rutović, koju cijenim. I zasluženo ste dobili otkaz – poručila je Vuksanović-Stanković.

Ona je istakla da Milačić ne bi glasao danas za Bećira Vukovića da poštuje svoga đeda.

Milačić je odgovorio da je fakultet upisao iz ljubavi prema novinarstvu i da je bio jedan od najboljih studenara. Poručio je i da su SDP i Đukanović razgrađivali Crnu Goru.

-Ja se divim Đukanoviću? Ja, koga je Đukanović više hapsio od skoro svih ovdje zajedno, izuzimajući Milana Kneževića. On je slao policijske odrede da mi upadaju noću u kuću pred djecom i supsrugom, nisam mogao da izađem na ulicu zbog svojih tekstova. Umjesto da politički ćutite, vi sada to potvrđujete. Vi da meni govorite o Đukanoviću, SDP koji je 17 godina trpila kriminal i mafiju Mila Đukanovića – odgovorio je Milačić.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović-Stanković DRITANU Abazoviću: NE IZAZIVAJTE VIŠE CRNOGORCE I CRNOGORKE

izvor: analitika.me

DA LI Crna Gora, postaje azil za bogate…

Vlada Crne Gore je na poslednjoj sjednici donijela odluku o sticanju crnogorskog Read more