IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MALO SUNCA, VIŠE KIŠE, A ONDA..: Vremensku prognozu za vikend… (foto)

U drugom dijelu dana, uz jači razvoj oblaka, se očekuju lokalni pljuskovi…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti… četvrtak, 10.06.2021…10: 39 … MALO SUNCA, VIŠE KIŠE, A ONDA..: Vremensku prognozu za vikend… (foto)

Danas u Bosni i Hercegovini sunčanije prijepodne…

U drugom dijelu dana, uz jači razvoj oblaka, širom zemlje se očekuju lokalni pljuskovi. U Bosni su izgledni lokalno i obilniji pljuskovi s grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka između 10 i 16°C, a dnevna između 23 i 30° C.

četvrtak, 10.06.2021. godine
Uz relativno povoljne biometeorološke prilike većina stanovništva će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Prije podne svježije i ugodnije, u drugom dijelu dana će pojačan osjet sparine i lokalni pljuskovi povremeno kvariti ugođaj. Tokom vedrijih perioda vrijednosti UV indeksa će biti visoke, stoga je preporučljivo posvetiti pažnju zaštiti od sunca i vrućine u najtoplijem dijelu dana, te po potrebi reducirati boravak na otvorenom. Poželjno je ne pretjerivati sa odijevanjem.

Čitaj još:   OD DANAS PUNI VREMENSKI PREOKRET: Malo sunca, a onda kiša i snijeg i u kotlinama… (foto)

petak, 11.06.2021. godine
Nakon svježije noći, uz mirniji san, prijepodnevni sati će također biti ugodniji. Tegobe kod osjetljivih osoba ne bi trebale biti suviše jake. Uz porast temperatura zraka, u drugom dijelu dana će se pojačati osjet sparine, stoga je poželjno ne pretjerivati sa aktivnostima, izbjegavati duže boravke na suncu i slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili. Povremeni pljuskovi, mjestimično i obilniji, remetiće osjet ugode.

U subotu sunčanije prijepodne. U drugom dijelu dana, uz jači razvoj oblaka, širom regiona očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura zraka između 10 i 15°C, a dnevna između 23 i 30°C.

U nedelju umjereno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana širom zemlje su izgledni lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura zraka između 10 i 15°C, a dnevna između 24 i 29° C.

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more