IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA DO NEBA- ISMIR Bektašević iz SJENICE tragično izgubio život u NJEMAČKOJ…

U Esebecku kod Getingena u tragičnoj nesreći život je izgubio Ismir Bektašević(30) iz Sjenice, tako što je kran pao na stambenu zgradu u izgradnji, u kojoj se Ismir nalazio, dok je drugi mušarac iz Tutina teško povrijeđen i bore mu se za život.

U 15:15 u selu kod Getingena na glavnoj saobraćajnici „Uber der Esebeeke“ u blizini autobuske stanice, kran se prevrnuo i pao na kuće u izgradnji. Dizalica, koja je imala čeličnu mrežu na kuki za polaganje, pala je na gradilište i na kolovoz. Građevinski radnik  Ismir B. koji je bio  u zgradi u tom trenutku, smrtno je povrijeđen. Još jedan radnik  iz Tutina bio je zarobljen i teško povrijeđen, policija je u spašavanje uključila i vatrogasce. Treći radnik  iz Sjenice koji je očevidac nesreće prošao je bez fizički ozlijeda.

Čitaj još:   Detalji stravičnog požara kod SJENICE: MAJKA STRADALA, SIN TEŠKO POVRIJEĐEN

Još uvijek nemaju zvanični podaci kako je došlo do pada krana i o tačnom uzroku nesreće. Takođe policija nije sigurna da li je vjetar  igrao ulogu i izazvao prevrtanje dizalice. Put u Esebecku je u subotu  cijeli dan bio zatvoren.

Ismir Bektašević bio  je apsolvent Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Pazaru, smjera biologija. Način na koji je jedan mladi život ugašen je tragedija ne samo za Sjenicu, ovo je tragedija za cijeli Sandžak. Apelujemo na sandžačke lokalne samouprave da 12. jun uvrste kao dan žalosti. O ovoj nesreći  juče su izvještavali i regionalni portali iz Njemačke.

izvor: agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more