IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME Danas: Kiša i pljuskovi… (foto)

U Sarajevu pretežno oblačno sa kišom prije podne i sredinom dana, najviša dnevna temperatura zraka oko 20°C, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod…

SARAJEVO: BiH, Putovanja, vijesi… nedelja 13.06.2021…10: 39… VRIJEME Danas: Kiša i pljuskovi… (foto)

Prognostički modeli i dalje ne nude ozbiljniju promjenu vremenskih prilka u Bosni i Hercegovini. Atmosfera iznad naših krajeva je i dalje nestabilna.

U našoj zemlji jutros je pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne pada kiša. Sunčanije je na jugoistoku Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 7; Ivan-sedlo 12; Bugojno i Grude 13; Sarajevo 14; Tuzla, Zenica 16; Doboj, Gradačac i Sanski Most 17; Banja Luka, Bihać, Bijeljina i Trebinje 18; Prijedor 19; Mostar 20°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946Pa, za 4hPa je veći od normalnog i raste.

nedjelja, 13.06.2021. godine
Tmurno vrijeme i padavine, mada bez izrazitih temperaturnih oscilacija, uslovljavaju relativno nepovoljnu biometeorološku prognozu, izraženije u prvom dijelu dana. Reumatičari bi mogli imati jače bolove, a moguće su i tegobe poput glavobolje, promjene raspoloženja, malaksalosti. Sa približavanjem noći, opšta slika postepeno će se popraviti.

Čitaj još:   KOD NAS DANAS GRMI, PUŠE, PADA: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih nekoliko dana... (foto)

ponedjeljak, 14.06.2021. godine
Stabilizacija vremenskih prilika tokom dana, pozitivno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba dodatno će se umanjiti. Opšta slika će, sa više sunca, biti ljepša u Hercegovini i na zapadu zemlje, dok će u unutrašnjosti, povremena naoblaka, uzrokovati manje probleme osjetljivim osobama. Moguće su slabije meteopatske reakcije u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije. Drugi dio dana biće posvuda ugodniji.

U Bosni i Hercegovini veći dio dana pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima uglavnom prije podne ili sredinom dana. Glavnina padavina je u Bosni. U poslijepodnevnim satima prestanak padavina i postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C, na jugu zemlje do 27°C.

U našem najvećem gradu pretežno oblačno vrijeme sa kišom prije podne i sredinom dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20°C, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more