IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ODRŽAN IV KONGRES Bošnjačke stranke: Ervin Ibrahimović novi predsjednik BS- a… (foto i video)

Kongres je usvojio novi program i statut partije, kao i Rezoluciju o očuvanju bošnjačkog nacionalnog, vjerskog i jezičkog identiteta u Crnoj Gori…

PODGORICA: Crna Gora, vijesti… ponedeljak 14.06.2021… 09: 50… ODRŽAN IV KONGRES Bošnjačke stranke: Ervin Ibrahimović novi predsjednik BS- a… (foto i video)

Bošnjačka stranka održala je danas u Rožajama IV Kongres pod sloganom “ISPRAVNO NAPRIJED!”. Na Kogresu su delegati za predsjednika BS-a izabrali mr Ervina Ibrahimovića za novog predsjednika partije, saopšteno je iz stranke.

Na Kongresu je izabran i novi saziv Glavnog odbora, kao i Statutarna i Nadzorna komisija, kao i Sud časti.

Kongres je usvojio novi program i statut partije, kao i Rezoluciju o očuvanju bošnjačkog nacionalnog, vjerskog i jezičkog identiteta u Crnoj Gori.

Nakon intoniranja himni Crne Gore i EU na početku, odata je pošta i proučena fatiha za rahmetli Rafeta Husovića, a svog dugogodišnjeg predsjednika BS, koji je 9. marta preselio na ahiret.

Zbog epidemiloških mjera, Kongresu je prisustvovao ograničen broj gostiju.

,,Bez stabilne Bošnjačke stranke nema ni stabilne Crne Gore”

Ibrahimović je kazao da četvrti po redu Kongres Bošnjačke stranke dočekuju u veoma izazovnom političkom trenutku.

“Kao što znate, za ovih 15 godina smo se pozicionirali kao partija koja principe stavlja ispred interesa. To smo pokazali i potvrdili na nekoliko primjera. Zato smo danas ovako brojni, jaki u ideji, istrajni u odluci. Bošnjačka stranka biće uvijek na onoj strani koja Bošnjake vidi kao partnere…

Čitaj još:   EMINA PONOVO SA MUSTAFOM?!Ovo je RAZLOG da su se PONOVO spojili... (foto)

Nemam dilemu da, kada se sa jedne pristojne vremenske distance, bude sagledavao bilans djelovanja Bošnjačke stranke u ovih 15 godina, jasno je da će civilizacijski točak koji smo pokrenuli 2006. godine i sva ostvarena istorijska dostignuća prevagnuti nad svim našim slabostima, greškama, nesnalaženjima. Odgovorno tvrdim sa ovog mjesta da je projekat Bošnjačke stranke najbolji projekat bošnjačkog naroda od obnove nezavisnosti. Zato i trajemo sve ove godine i ako Bog da ćemo još dugo trajati”, rekao je on.

Političke promjene koje su se desile nakon posljednjih parlamentarnih izbora, kako je kazao Ibrahimović, otklonile su krupan demokratski deficit tokom cijelog jednog perioda – nesmjenjivost vlasti.

Na Kongresu je izabran novi saziv Glavnog odbora, a usvojeni su i novi program i statut partije, kao i druga kongresna dokumenta. Sadržajima u svečanom dijelu istaknut je doprinos koji je preminuli predsjednik Husović pružio afirmaciji prava Bošnjaka i njihovom pozicioniranju na društveno-plitičkoj sceni Crne Gore u minulih 15 godina.

Prije početka izbornog procesa učesnicima Kongresa obratili su se gosti iz Evropske narodne partije i vladajuće stranke u Republici Turskoj.

Pisma podrške radu Kongresa Bošnjačke stranke stigla su od predsjednika Evropske narodne partije Donalda Tuska, vladajuće turske AK partije Reccepa Tayipa Erdogana, DPS-a Mila Đukanovića i drugih bivših koalicionih partnera, te predstavnika diplomatskog kora i brojnih udruženja iz dijaspore.

Čitaj još:   Popovi Crkve Srbije pokušali izazvati incident na Cetinju a danas Kovačević prijeti: Ako ih nadležni ne otkriju uradićemo to sami...

Među gostima bila je i ambasadorka Turske Songul Ozan i reis islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić…

izvor RTCG.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more