IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NERMIN ADEMOVIĆ ZBOG DJEVOJKE POBJEGAO IZ ZATVORA? UHAPŠEN U SARAJEVU…

Zatvorenik Nermin Ademović pobjegao je tokom jučerašnjeg dana iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica, a pronađen je rano jutros u Sarajevu. Razlog njegovog bijega, kako za N1 kaže direktor KPZ Zenica Redžo Kahrić, vjerovatno je ljubav.

Vijest o hapšenju Ademovića u Sarajevu potvrdio je za N1 portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić koji nam je kazao da je uhapšen u 2:40 sati na području Opštine Novi Grad i danas će biti predat u KPZ Zenica, prenosi N1.

Nermin Ademović je zbog dobrog ponašanja radio u zatvorskom restoranu, a direktor KPZ Zenica Redžo Kahrić nam je ispričao kako se desio njegov bijeg.

“On je bio konobar u našem zatvorskom restoranu i juče je zajedno s još jednim osuđenikom, koji je kuhar, radio noćnu smjenu. Sjedili su u bašti, a kuhar je otišao da usluži državnog službenika. Za to vrijeme je on iz bašte preskočio ogradu i otišao na lokalni zenički put. Nakon toga je uslijedila potraga i kada ga nismo pronašli, obavijestili smo policiju. Nakon toga smo obavijestili i Graničnu policiju i sve prelaze“, rekao nam je direktor KPZ Zenica.

Nermin Ademović pobjegao zbog ljubavi

Po njegovom saznanju, ovaj zatvorenik je pobjegao zbog ljubavi.

“U pitanju je ljubav i sad će ga ljubav koštati. Jedna od njegovih sestara nam je rekla da se on tokom slobodnog vikenda oženio“, kazao je.

Čitaj još:   TUGA IZNAD BOSNE: Danas dženaza trojici mladića iz Begovog Hana... (foto)

Ademović je osuđen na 16 godina, a 11 godina je već bio u zatvoru. Bio je izuzetan osuđenik te prihvatao sve pravilnike kućnog reda zbog čega je i prebačen u bolji paviljon. U vanjskom paviljonu je, kako nam je rekao Kahrić, bio je od 2018. godine. Kao konobar je dugo vremena radio u zatvorskom restoranu.

Vanjski paviljon zatvora kao nagrada za dobro vladanje

Ograda zatvorskog restorana nije visoka, do tri metra je visine, i ovaj zatvor ima 120 osuđenika koji se nalaze u vanjskom paviljonu, koji takođe mogu pobjeći iz ovoga zatvora, ali to je tako i omogućeno jer zatvorenici koji pređu u taj paviljon, pređu zbog dobrog ponašanja, a nakon psihološke opservacije i odluke direktora zatvora.

Kahrić nam je rekao i da je patrola zeničke policije već u Sarajevu i da ga trebaju preuzeti te vratiti u Zenicu.

Rad u restoranu je bio na Ademovićevu odgovornost

“Sada će uslijediti krivična prijava protiv njega, disciplinski postupak i Ademović mora snositi posljedice za svoja djela. Uslijedit će mu sada 20 dana samice i izgubit će ono što je dobio jer je 11 godina bio dobar“, izjavio je Kahrić za N1.

Čitaj još:   HALID, ZAHVALIO BOGU, SAČUVAO MU SINA ENISA: Pjevač se oglasio prvi put...

Direktor zeničkog zatvora nam je kazao i da su svi osuđenici kivni na njega te je poručio da je Ademović bio dobar radnik i da mu je žao što je ovo uradio.

izvor: agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

SAMO DA NAM BUDE VEDRO! Očekuje nas fenomenalan NEBESKI SPEKTAKL!!!

Kiša takozvanih Perseida, odnosno meteorskih rojeva, specifična je po meteorima Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more