IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IFET FERAGET ZNA VIŠE: “Imena policajca koji su predmet pretresa…” (foto i video)

“Ovo je potvrda da svi moraju biti jednaki pred zakonom”, kazao je Ifet Feraget.

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti… srijeda 16.06.2021…16: 54… IFET FERAGET ZNA VIŠE: “Imena policajca koji su predmet pretresa…” (foto i video)

Današnja hapšenja i pretresi su veliki dan za domaće pravosuđe”, istaknuo je advokat porodice Memić Ifet Feraget povodom hapšenja Alise Mutap i Muamera Ožegovića.

“Ovo je rezultat vrlo ozbiljne istrage koju provodi državno Tužilaštvo na čelu s glavnom državnom tužiteljicom Gordanom Tadić, koja je i najavila aktivnu i intenzivnu istragu i to se i dešava zahvaljujući postupajućem tužiocu Ćazimu Hasanspahiću i istražiteljima Nerminu Šehoviću i Nerminu Halilgiću…

Ovo je veliki dan za bh. pravosuđe i potvrda one teze da svi moraju biti  jednaki pred zakonom. Naravno da i Alisa uživa sve blagodati pretpostavke nevinosti, ali sve njene izjave od početka su u suprotnosti s čitavim nizom materijalnih dokaza i to je ono što treba provjeriti i utvrditi njenu umiješanost u pokušaj zataškavanja ubistva Dženana Memića”, istaknuo je Feraget. 

Dodao je i kako zna ko su dvojica pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela koja su, također, predmet policijskog pretresa.

Čitaj još:   SABRIJA Vulić: Muslimani su u startu degradirani nemogućnošću, da krenu u izbornu trku kao manje brojni narodi... (foto)

“To su dva službena lica Nedžad Hrvat i Nebojša Veljović, koji su bili na mjestu događaja kada se desila navodna saobraćajna nesreća”, kazao je Feraget za “Oslobođenje”.

U toku današnje akcije uhapšeni su Alisa Ramić, djevojački Mutap, te Muamer Ožegović. Ranije su u slučaju istrage o ubistvu i pokušaju zataškavanja u slučaju Dženana Memića uhapšeni Alisin otac Zijad Mutap, Hasan Dupovac i Josip Barić.

Dženan Memić je stradao u februaru 2016. godine.

izvor (SB)