IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PROSRPSKE STRANKE SPREMAJU SMJENU KRIVOKAPIĆA: DRITANOV glas ključan!

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić izjavio je da neće podnijeti ostavku na tu funkciju i pozvao poslanike da iniciraju njegovu smjenu. Međutim, predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević kaže da odmah treba početi razgovore unutar parlamentarne većine za smenu Vlade i formiranje nove.

Mediji u Srbiji pišu da su predstavnici parlamentarne većine već započeli neformalne razgovore o rješavanju političke krize izazvane povlačenjem podrške dosadašnjem premijeru Zdravku Krivokapiću. 

Prema nezvaničnim informacijama, narednih dana treba da se razgovori intenziviraju, kao i da se konkretizira pravac djelovanja i nova kadrovska kombinatorika.

Premijer Zdravko Krivokapić već je sada bivši, a njega bi, navodno, mogao da zamijeni Miodrag Lekić, jedan od lidera koalicije “Mir je naša nacija”. Lekić bi imao puni mandat za sastav nove vlade, u koju bi ušli svi lideri parlamentarne većine.

Prema informacijama srbijanskih medija, Lekić je prihvatljiv za sve poslaničke klubove parlamentarne većine, izuzev za partiju Dritana Abazovića, koja bi ponovo mogla biti jezičak na vagi. Ukoliko Lekić bude izabran, koalicija “Mir je naša nacija” dobila bi i drugu važnu funkciju u državi, jer je Aleksa Bečić, lider Demokrata, na čelu Skupštine.

Čitaj još:   Krivokapić PAMTI SARAJEVO PO BESPLATNOM PIĆU U KAFANI!!! (video)

Inače, da neće podnijeti ostavku, Krivokapić je rekao novinarima u holu Skupštine Crne Gore nakon što je napustio zasjedanje na kome se raspravljalo o njegovoj inicijativi za smjenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića zbog njegovih stavova o Srebrenici.

Krivokapić je rekao da je put jasan: “Možete tražiti povjerenje Vladi ili možete ići na nove izbore”, prenosi RTCG. Krivokapić je ocijenio da je možda došlo vrijeme da Crna Gora bira, kako je naveo, najbolji put.

“Jedini put koji Crnu Goru može povesti u izvjesniju budućnost je ono što rade žrtve, a to su članovi Vlade, na čijem sam ja, sticajem okolnosti, čelu”, rekao je Krivokapić.

Međutim, tako ne misli Medojević, koji kaže da Krivokapića treba bojkotirati. On je pozvao sve poslaničke klubove da bojkotiraju Premijerski sat i da ne postavljaju pitanja osobi koja ne poštuje parlament i Ustav države.

“Niko ne treba da postavi premijersko pitanje”, saopćio je predsjednik Pokreta za promjene, ističući da odmah treba početi razgovore unutar parlamentarne većine za smjenu Vlade i formiranje nove, s novim premijerom. Inače, poslanici crnogorskog parlamenta trebalo bi danas da se izjasne o inicijativi za razrešenje ministra Leposavića.

Čitaj još:   DARKO, U NEIZDRŽIVIM BOLOVIMA: Otac Milan, progovorio o KOKAINSKOJ KRIZI, PSIHIČKOM stanju i DUGOVIMA...

izvor: SB

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more