IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGINJA Vuksanović Stanković o Rezoluciji: OVO JE PEČAT NA ISTINU A TO JE GENOCID (video)

Draginja Vuksanović – Stanković, predsjednica Kluba SDP-a u Skupštini Crne Gore, izjavila je za Radiosarajevo.ba da sinošnje usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici doživljava kao veliki civilizacijski iskorak za Crnu Goru.

“Ovo je pečat na istinu. A istina je da je u Srebrenici izvršen genocid! Sav civilizacijski svijet mora se suočiti sa tom istinom. I upravo ovo glasanje je pečat toj istini”, kazala je Vuksanović – Stanković

Ona smatra da “samo sa ovakvim glasanjem CG može i mora ići naprijed”.

Također, uputila je poruku, kako je kazala, narodu Bosne i Hercegovine.

“Čitav crnogorski narod koji baštini građanske, multietničke, evropske, civilizacijske vrijednosti uvijek je bio i biće i uz narod Bosne i Hercegovine i Majke Srebrenice”, dodala je.

Komentirajući odnose na crnogorskoj političkoj sceni prije i nakon usvajanja Rezolucije, Vuksanović – Stanković je naglasila da od dolaska nove vlasti postoji jedna vrlo neprirodna situacija, koja se nikada nije desila u političkoj historiji.

Čitaj još:   BOŠKOVIĆ O MEDOJEVIĆU: Majstor teorija zavjera ne miruje... (foto)

“A to je da Vlada CG koju je izglasala vladajuća većina ne podržava tu vladu i konstanto je ucjenjuje s raznim zakonima. Noćas smo se suočili s činjenicom da je nakon glasanja za smjenu gospodina Vladimira Leposovića (dosadašnji ministar pravde i ljudskim prava Crne Gore) koji relativizovao genocid u Srebrenici, što je zgrozilo cijeli civilizacijski svijet, Demokratski front rekao da će bojktovati parlament. Dakle, mi i dalje imamo podjelu u Crnoj Gori“, zaključila je Vuksanović – Stanković.

izvor: Radiosarajevo.ba