IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Kako najbrže do pasoša ili lične karte? (foto i video)

Kako izvaditi pasoš ili ličnu kartu- pitanje je koje muči na desetine hiljada građana prestonice koji već nedeljama prave svakodnevne gužve ispred policijskih stanica u…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti… subota, 19.06.2021…11: 54… Kako najbrže do pasoša ili lične karte? (foto i video)

Nažalost, trenutno je jedino rešenje strpljenje, pošto se u narednih mjesec dana gotovo nigde u Beogradu ne može zakazati termin za pasoš ili ličnu kartu preko portala e- uprava, a dugački redovi se od ranog jutra stvaraju čak i u prigradskim opštinama poput Batajnice, Sopota, Lazarevca…

Ogromne gužve ispred policijskih stanica u prestonici nisu, nažalost, bila nikakva novost pošto smo slične kolone ljudi gledali i prije tačno deset godina kada su se po prvi put izdavali biometrijski pasoši i lične karte.

S tim što su ovog mjeseca,pred početak ljetnje i sezone putovanja, očigledno svi građani u poslednjem trenutku pohrlili da obnove pasoš.

Takođe, ne treba zaboraviti da veliki broj građana kojima su prošle godine istekli pasoši nisu vadili novu putnu ispravu lane zbog pandemije korone nisu nigde putovali.

Sada kada se granice polako otvaraju i oni su riješili da izvade pasoš kako bi otputovali negdje.Sve to uticalo je da radnici na šalterima policijskih stanica gotovo da nemaju vremena ni za pauzu…

Čitaj još:   Dr BRANIMIR NESTOROVIĆ: "Otišao sam u penziju da bih mogao da lajem, iznio sam oko 150 litara alkohola" (foto i video)

Zakažite termin preko portala e- uprave…

Prvi i možda najvažniji korak ako želite da koliko- toliko bez stresa, nervoze dugačkog čekanja dođete do lične karte ili pasoša nije vam baš toliko hitno.

Problem je što se trenutno samo podržava elektronsko zakazivanje termina, i to se posebno mogu elektronski zakazivati termini samo za nedelju.

S tim što veliko pitanje da li se i u jednoj od tih policijskih stanica trenutno može preko portala e-uprave naći slobodan termin naprednih mjesec dana, zato ovaj korak važi za one kojima novi dokument nije neophodan u narednih par mjeseci i generalno je najvažniji da ne biste posel upali u cajtnot.

Pasoš se može obnoviti i prije isteka



Veoma važna informacija za sve kojima ističe pasoš jeste da se ovaj dokument može obnoviti mjesecima prije isteka.

Ko putuje u zemlje EU zna da bi otputovao u ove države mora imati pasoš koji važi minimum 90 dana od datuma povratka u Srbiju.

To znači da ne morate da čekate da pasošu istekne rok da biste izvadili novi već to možete i poželjno je da uradite znatno ranije.

Čitaj još:   ZAŠTO ITALIJANI MASOVNO UMIRU OD KORONE: Sociolog detektirao ključni problem…(foto)

To je najbolji način da izbegnete svaki mogući stres i gužve…

izvor Direktno.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more