IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NE PRESTAJU NAPADI IZ SRBIJE NA KRIVOKAPIĆA: “MALA JE CRNA GORA KOLIKI JE ON IZDAJNIK!”

Mediji u Srbiji utrkuju se u pljuvanju i osudama aktuelnog premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića zbog usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici i smjene ministra Vladimira Leposavića, koji je negirao genocid u Srebrenici.

Beogradski tabloid “Kurir” piše da je usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici najbrutalniji udar vlade Zdravka Krivokapića na Srbiju.

Čovek koji je obećavao vraćanje korenima u odnosima Srbije i Crne Gore za nepunu godinu uspeo je potpuno da otuđi dve bratske države. Izneverio je probuđeni narod u Crnoj Gori, odnosno glasače, da ga- nakon višemesečnih litija bunta protiv režima crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića- isti su doveli na vlast. I ono što je možda najvažnije, izdao je srpsku crkvu i pokojnog mitropolita Amfilohija, čiju je veliku podršku uživao- piše beogradski “Kurir”, blizak predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

“Kurir” piše da političari u Srbiji traže da se predstavnicima političke elite koji su glasali za sporni dokument, zabrani ulazak u Srbiju.

To nije većina

Skupština Crne Gore je prije dva dana usvojila Rezoluciju o Srebrenici- 55 poslanika je glasalo za, 19 je bilo protiv, a sedam suzdržano.

Tim dokumentom, koji je podržao i opozicioni DPS Mila Đukanovića, tvrdi se da je u ovoj opštini u Republici Srpskoj u julu 1995. počinjen genocid, a također se zabranjuju i negiranje ili umanjenje genocida u Srebrenici. Zbog efekta koji je rezolucija izazvala, ali i onog koji ćemo tek osjetiti, poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević jučer se izvinio građanima Srbije.

Želim da se izvinim cijeloj Srbiji i srpskom narodu zbog onoga što se desilo u parlamentu, jer to nije većinska Crna Gora. Niko od građana koji su glasali za promjene u Crnoj Gori i protiv Mila Đukanovića nije mogao da pomisli da će veći dio parlamentarne većine proglasiti Srbiju i srpski narod za genocidan. Osjećam izvjesnu dozu sramote, iako sam glasao protiv te rezolucije – istaknuo je Knežević.

Čitaj još:   Poznati HOLIVUDSKI GLUMAC Malkovič ponovo u Crnoj Gori- "OSJEĆAM se jako prijatno na ovom prostoru"... (foto, video)

Bit će još rezolucija

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da ovo „nije naša ni sramota ni krivica i samo treba da držimo glavu visoko uzdignuto, da radimo što je moguće više, da se borimo još snažnije za svoju zemlju“.

Srbija u narednim danima analizirati sve odluke crnogorskog parlamenta, nećemo donositi ishitrena rešenja i nećemo ni na koji način i nećemo vređati one koji su te odluke protiv interesa Srbije donosili. Bićemo uvek uz naš narod u Crnoj Gori, mi nikog bližeg od njih nemamo.

Sve ono što smo postigli i ekonomski rast ne znače nam ništa ako naše komšije nisu još bogatije. Spremni smo da pomognemo i narodu u Crnoj Gori, da investiramo, da ulažemo u nove fabrike. Nikada nećemo pozivati ljude da negde letuju ili ne letuju, ali ćemo umeti da napravimo odnos koji zaslužuju vlastodršci koji se s nama ne konsultuju, a trude se da uvrede Srbiju. Mi nemamo gazde u stranim ambasadama, naš jedini gazda i jedino kome jesmo sluge su građani Srbije. Građani Srbije, glavu gore. Imaćemo još rezolucija, sve će biti prepisane – poručio je Vučić.

S druge strane, poslanik Vučićeve partije SNS Vladimir Đukanović smatra da svakog crnogorskog poslanika i člana crnogorske Vlade koji je glasao za Rezoluciju o Srebrenici, treba proglasiti za nepoželjnu osobu u Srbiji. Đukanović je istaknuo i da Ambasadi Crne Gore treba uputiti protestnu notu. Istog je stava i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin:

Čitaj još:   ERVIN Ibrahimović: Bošnjački narod je zrele nacionalne svijesti, sa snagom... na očuvanju i afirmaciji svoje nacionalne posebnosti... (foto)

– Oni koji su u crnogorskom parlamentu glasali za Rezoluciju o Srebrenici, ispisali su se iz Srba. Krivokapić je poslednji put razočarao Srbe, posle ove bruke, više ništa od njega ne može da nas razočara. Vučić nije čovek koji zabranjuje, ali tražiću od njega da se onima koji su glasali za Rezoluciju, zabrani ulazak u Srbiju, neka svoje porodice dobro raspoređene po Beogradu viđaju u Crnoj Gori – kazao je Vulin. 

izvor: SB

SAMARA: Vučićev sin među kriminalcima na utakmici Srbija- Kostarika…

Fotografije prikazuju Danila Vučića kako navija u grupi ljudi, među Read more

Adil Osmanović u Novom Pazaru: Vučić mora osuditi Dodikove izjave…

Zamjenik predsjednika SDA i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, Read more