IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DPS: Motivi SRBIJANSKE TABLOIDNE HARANGE, ili KO SA ĐAVOLOM TIKVE SADI O GLAVU MU SE OBIJAJU

Osuđujemo prizemnu kampanju koja se vodi preko srbijanskih tabloida protiv predsjednika Skupštine i predsjednika Vlade Crne Gore. Ipak, pokušaj da se ti udarci amortizuju plasiranjem nebulozne teorije da je cilj zvaničnog Beograda da se DPS vrati na vlast, predstavlja primjer demagogije, licemjerja i potcjenjivanja inteligencije građana, poručuju iz Demokratske partije socijalista. 

“Kreatore ovakve “odbrane” podsjećamo da naša partija i njen predsjednik neprekidno već 25 godina, zbog svoje politike i odbrane državnih interesa Crne Gore, konstantna meta raznih velikosrpskih nacionalističkih i centara.

Svaki put kada državno rukovodstvo predvođeno našom partijom slijedilo državne interese- i kad je zaštitilo državu od bombardovanja, kad obnovilo nezavisnost, i kad je priznalo Kosovo i kad je uvelo Crnu Goru u NATO- Milo Đukanović i DPS, bili su mete najgorih napada, oni kojima se sada tabloidne hijenebave, aktivno su ili pasivno, na različite načine podržavali, nastojanja velikosrpskih nacionalističkih krugova da zaustave Crnu Goru na njenom putu emancipacije”, navode u saopštenju. 

Dodaju da se posljednji put to se desilo prošle godine. Jedan zakon koji je trebalo da poslije četrdeset godina uredi oblast vjerskih sloboda, poslužio je, kako kažu, tada za sramotnu manipulaciju.

“Tako kao pandan aktuelnoj laži koja glasi “Deklaracijom o Srebrenici se osuđuje srpski narod”, tada imali manipulaciju “Zakonom vjerskim zajednicama se SPC oduzimaju svetinje”. Na talasu te lažne tvrdnje, do krajnjih granica eksploatisane od tadašnje opozicije, zvanične Srbije i njihovih medija, izvršena je promjena vlasti u našoj državi, a zatim formirana Vlada u Manastiru Ostrog uz posredovanje najviših crkvenih zvaničnika”, ističe DPS. 

Zato ovih dana dubokoumna narodna poslovica: „Ko sa đavolom tikve sadi o glavu mu se obijaju“, na primjeru političke situacije u Crnoj Gori, kako ističu, pokazuje svoje vanvremensko trajanje.

Čitaj još:   KRVNIK U SUDU RUKOM NAPRAVIO OVAJ ZNAK: Zgradu nadletali helikopteri (video)

“Njeno tumačenje treba da bude jasno svima onima koji su rušili legalnu vlast tako što su se krili iza SPC i njenih političkih protesta, velikodušno koristeći upravo logistiku srbijanskih medija za smjenu legalne vlasti u Crnoj Gori. ..

To što su sada ti isti meta napada SPC koja im je omogućila da dođu na vlast, ili medijske mašinerije iz Beograda, koja im je bila najveći saveznik u procesu smjenjivanjaDPS, nema baš nikakve veze sa našom partijom, kako to demagoški poturaju ovi što potcjenjuju zdrav razum građana…

Prije se ova medijska haranga, može dovesti u vezu sa činjenicom da se u srbijanskim nacionalističkim centrima, donošenje Deklaracije o genocidu u Srebrenici, očito tumači kao izdaja koju su počinili oni političari kojma su instrumenti „srpskog sveta“ pomogli da dođu na vlast u Crnoj Gori”, zaključuje DPS. 

Čitaj još:   DPS danas kreće u zvaničnu kampanju bojkota popisa: BOJKOTUJ PREVARU, spriječi krađu!

izvor: vijesti.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more