IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MARICA “ZMAJICA”: Odbila Srbiju i Sloveniju kako bi pisala historiju sa Bosnom i Hercegovinom…(foto i video)

Jedna od najboljih bh. košarkašica Marica Gajić pravo je otkrovljenje na Eurobasketu, a čak je dva puta bila u idealnoj petorci i jednom MVP kola.

SARAJEVO: Svijet, Sport, vijesti…utorak, 22.06.2021…19: 44… MARICA “ZMAJICA”: Odbila Srbiju i Sloveniju kako bi pisala historiju sa Bosnom i Hercegovinom…(foto i video)

Njen san se ostvario, a to je nastup u dresu svoje domovine na jednom velikom takmičenju. Ali Marica nije samo ubilježila nastup, ona je predvodila zajedno sa Jones svoje saigračice do sjajnih rezultata o kojima bruji Bosna i Hercegovina, ali i čitava Evropa.

Marica Gajić je prije nekoliko godina, kada se očigledno vidjelo o kakvom se talentu radi, imala na stolu pozive i ponude reprezentacija Srbije i Slovenije i to u trenutku kada Košarkaški savez BiH nije imao oformljenu žensku košarkašku reprezentaciju.

Gajić nije htjela igrati za drugu državu i čvrsto je odlučila sačekati bolja vremena i podržati stvaranje popularnih Zmajica.

“U to vrijeme nije postojala ženska reprezentacija. Mislim da bi logičan potez bio da odem u te neke ‘jače’ države, da nastupam za njih. Kada je gospodin Harun Mahmutović stupio u kontakt sa mnom i obećao da će se ženska reprezentacija ponovo takmičiti, za mene nije bilo uopšte pitanje za koju reprezentaciju ću igrati, bez obzira na pozive iz Srbije i Slovenije.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 25. novembar 2018. godine

Uprkos njihovoj organizaciji i većim mogućnostima, mislim da moji rezultati, moj doprinos možda ne bi bio isti, jer za reprezentaciju Bosne i Hercegovine igram sa nekom posebnom željom, sa posebnom motivacijom i sigurno da je osjećaj drugačiji. To je bilo presudno”, svojevremeno je rekla Marica.

Na Eurobasketu je odigrala sve četiri utakmice na kojima je ostvarila prosjek od 12.5 poena, 10.3 skokova i dvije asistencije.

Marica Gajić je rođena 27. aprila 1995. godine u Bijeljini. Trenutno nosi dres francuskog kluba Flammes Carolo Ardennes, a još je u karijeri igrala za Hatay, Mersin i Avenidu.

Marica Gajić je svojim dosadašnjim uspjesima i rezultatima pokazala da se uz vrijedan, iskren i naporan rad, a uz talent koji je svakako potreban, može otvoriti i kreirati vlastiti put prema vrhu.

Kada se uz to odluke donose srcem, onda su suze na kraju samo odraz nemjerljive sreće i ponosa.

Čitaj još:   SARAJEVO, PRVI SNIJEG DONIO PROBLEME: Tramvaji zaustavljeni, mnoge autobuske linije nisu u funkciji...

Izvor Reprezentacija.ba    

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more