IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Predsjednik Republike Turske Erdogan: “OTVORILI SMO VRATA NOVE ERE” sve o sastanku sa Bajdenom… (foto i video)

Jedini zahtjev Turske je poštivanje njenih suverenih prava na svim političkim i ekonomskim poljima te podrška njenoj borbi protiv terorističkih organizacija, rekao je predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan…

ANKARA: Svijet, Zanimljivosti, vijesti… utorak, 22.06.2021.… 00: 54 …  Predsjednik Republike Turske Erdogan: “OTVORILI SMO VRATA NOVE ERE” sve o sastanku sa Bajdenom… (foto i video)

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je Turska odlučna da dobru klimu koja je postignuta sa američkim predsjednikom Joeom Bidenom pretvori u korist za obje zemlje, javlja Anadolu Agency (AA).

“Jačajući dijalog sa Sjedinjenim Američkim Državama i to i na svim nivoima, odlučni smo u namjeri predivnu klimu koju smo uspostavili s Bajdenom pretvorimo u maksimalnu korist za naše države”, kazao je Erdogan na konferenciji za medije nakon sastanka turskog kabineta u Ankari.

“Jedini zahtjev Turske je poštivanje njenih suverenih prava na svim istim političkim i ekonomskim poljima podrška njenoj borbi protiv terorističkih organizacija”, dodao je Erdogan, napominjući da je uvjeren da su otvorena vrata nove ere sa SAD- om:

Čitaj još:   MOSTAR: Policija objavila detalje pucnjave... (foto, video)

“Vjerujemo da smo otvorili vrata nove ere sa SAD- om na pozitivnoj i konstruktivnoj osnovi”.

Istakao je da njegova zemlja nastavlja sa ekonomskim napretkom kao i prethodnih godina te da je broj zaposlenih u industrijskom sektoru u Turskoj dosegao najviši nivo u historiji države.

Također je posebno pohvalio i kampanju vakcinacije protiv COVID-19 u Turskoj koja protiče vrlo efikasno od samog početka imunizacije.

“U posljednjih sedam dana smo država koja je dala najviše vakcina protiv COVID-19 u svijetu u odnosu na broj stanovnika”, istakao je Erdogan.

Dotakao se i pitanja ukidanja epidemioloških mjera u narednom periodu nakon pada broja zaraženih koronavirusom u Turskoj.

“Od 1. jula u potpunosti ukidamo policijski sat kao i ograničenje za muziku. Također, od 1. jula u javnim institucijama i organizacijama primjenjuje se normalno radno vrijeme”, rekao je Erdogan.

Naglasio je, također, da je “od životnog značaja da se svi kada dođu na red vakcinišu protiv COVID- 19”.

izvor agencije AA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more