IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Vučić: “ALBANCI RADE PO CRNOGORSKOM MODELU”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će na KiM pokušati, kao i u Crnoj Gori, da prave pravoslavnu crkvu kada im ne bude uspjelo prisvajanje kosovskog kulturnog nasljeđa.

– Što se tiče kosovskog nasljeđa na kome oni insistiraju, to je nešto o čemu su krenuli da govore u tom smislu gospođe Olbrajt i Klinton, koje su veoma utjecajne. Ali, plašim se da će oni u budućnosti kada budu vidjeli čvrstinu i snagu naše crkve na terenu i odlučnost srpske države, ići na nešto slično kao u Crnoj Gori i pokušaće, kao sa Mirašom Dedeićem u CG, formiranje pravoslavne ckrve na Kosovu – rekao je Vučić u Skupštini Srbije.

Kaže da su to pokušali i u Hrvatskoj tokom Drugog svjetskog rata, kada su izmislili hrvatsku pravoslavnu crkvu.

“To su njihovi planovi i u to nema nikakve sumnje”

– Tako i za KiM, vidjećete veći utjecaj porodice Gaši nego svih Nemanjića i njihovih potomaka u izgradnji manastira bilo gdje na KiM, i to je ono što albanska djeca uče. I po tom pitanju bez podrške međuanrodne zajednice teško da ćemo moći bilo šta da sačuvamo, ma koliko se borili – kazao je Vučić.

Čitaj još:   UŽAS U KOMŠILUKU: Pretukao metalnom šipkom ženu, skidala mu crnu magiju, završio u pritvoru ... (foto)

Dodao je da nema ništa da zamjeri Žozepu Borelju i Miroslavu Lajčaku jer su bili korektni u Briselu i da razumije da su morali da budu balans, ali da im zamjera na izjavama poslije sastanka što nisu rekli čemu su prisustvovali.

– Kada se priča o ZSO, tu nema dovoljno odlučnosti i pritisaka na Albance i svi gledaju kako da im ugode. I gotovo deceniju je tako – naveo je predsjednik.

izvor: srbijadanas.rs

Adil Osmanović u Novom Pazaru: Vučić mora osuditi Dodikove izjave…

Zamjenik predsjednika SDA i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, Read more