IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PLJEVLJA: Hadži Hasanova džamija zvanično vraćena Islamskoj zajednici Crne Gore… (foto)

“Potpisivanjem notarskog ugovora Hadži Hasanova džamija u Pljevljima danas je i zvanično vraćena u upotrebu Islamskoj zajednici u Crnoj Gori”, saopštila je danas IZ u Crnoj Gori…

PLJEVLJA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti… srijeda, 23.06.2021…10: 54 …  PLJEVLJA: Hadži Hasanova džamija zvanično vraćena Islamskoj zajednici Crne Gore… (foto)

“Na veliko zadovoljstvo vjernika ugovor o vraćanju centralne Pljevaljske džamije na  upravljanje IZ u Crnoj Gori zaključili su Reis Rifat ef. Fejzić i Kristina Joksović, punomoćnik izvršnog direktora CEDIS-a Vladimira Čađenovića”, rečeno je u saopštenju.

Hadži Hasanova džamija se nalazi u naselju Jalija u najužem centru grada. Oduzeta je 1965. godine i u njoj se nalazila služba naplate elektroprivrede. Na temelju Hadži-Hasanove džamije, na Jaliji u Pljevljima, do sada se nalazio objekat u kojem je vršena naplata električne energije.

Čitaj još:   MOSTAR: Haos na ulicama policija na nogama, huligani prešli preko Starog mosta, masovne tuče i opći nered… (foto i video)

Hadži Hasanova džamije je porušena šezdesetih godina prošlog vijeka i na njenom mjestu je izgrađena zgrada elektroprivrede, a od džamije je ostala munara visoka 30 metara koja je prije nekoliko godina obnovljena i sačuvana.

Inače, ova odluka je donešena prvog dana Ramazanskog bajrama, 13. maja 2021. godine, te je, kako je navedeno u obrazloženju, za njeno donošenje se ima u vidu kulturno-historijski i vjerski značaj ovog sakralnog objekta za pripadnike islamske zajednice.

izvor iBalkan.net / Snews

LION: Rudar sezonu počine s crno- bijelim u dvomeču s Partizanom…

ŽREB U LIONU: Partizanova sezona opet počinje u Crnoj Gori... Rudar Read more

PLJEVLJA: Partizan opravdao ulogu favorita protiv Rudara, grad rudara zakinut…

Grad rudara PLJEVLJA su zakinuta samom cinjenicom da nisu mogli Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more