IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SKANDAL U BARU: MATURANTI PJEVAJU “ČIČA DRAŽU” (video)

Atmosfera u društvu i stanje povampirenog četništva odrazili su se nažalost i na našu djecu, tačnije maturante jedne barske srednje škole, naveo je u saopštenju Aleksandar Pavićević, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore komentarišući snimak na kojem se vidi kako maturanti pjevaju pjesmu “Čiča Draža”.

“Proslavom kakva ne dolikuje maturskoj svečanosti, oni su postali žrtve atmosfere u društvu u kojoj najviši predstavnici državne vlasti propagiraju poraženu četničku ideologiju i time se još i ponose. Za ovakve scene i repertoar pjesama, ne možemo kriviti generaciju koja je rođena više od pola vijeka nakon okončanja II svjetskog rata. Ako imamo ministra prosvjete i još tri resora koja je samoproglašena “žena četnik”, logično je da će učenici biti žrtve propagande i indoktrinacije kojima su izloženi”, naveo je on.

Čitaj još:   HRVATSKA OTVARA SEZONU: Pozvani gosti iz sedam država, iz BiH turisti još ne mogu na Jadran... (foto)

Sadašnje rasulo u sektoru obrazovanja, i društveno posrnuće, možda najbolje oslikano u skrnavljenju spomenika kao vidu obračunavanja sa antifašizmom, dokaz su koliko su duboke posljedice posrnuća crnogorske vladajuće elite, zaključi je on.

izvor: antenaM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more