IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME DANAS: Vrućine, narandžasti meteoalarm, šta nas očekuje za vikend… (foto)

Jutros je vedro, a iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) objavili su kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice…

SARAJEVO: Regija, Putovanje, vijesti… srijeda, 23.06.2021…09: 44… VRIJEME DANAS: Vrućine, narandžasti meteoalarm, šta nas očekuje za vikend… (foto)

Temperature zraka ovog jutra od 08 sati iznosile redom su: Bjelašnica 17 stepeni Celzijevih, Grude, Ivan-sedlo 18, Bugojno i Drvar 19 stepeni, Bihać i Jajce 20 stepeni, Sanski Most i Sarajevo 21, a Livno i Zenica 22 stepena. Topliji su bili Široki Brijeg i Stolac sa 23 stepena, Tuzla 24, Mostar 25, a Gradačac je jutros bilježio 26 stepeni Celzijevih.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme. Vjetar slab na sjeveru i istoku naše zemlje sjeveroistočni, a u ostatku zemlje jugozapadni. Dnevna temperatura od 33 do 39 °C.

U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 36 °C- naveli su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Na području cijele BiH “upaljeno” je narandžasto upozorenje zbog visokih temperatura zraka.

Sutra nas očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne ponegdje na istoku Bosni je moguć lokalni pljusak. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Jutarnja temperatura od 20 do 26, a dnevna od 34 do 40 stepena Celzijevih.

Čitaj još:   VRIJEME DANAS, PAŽLJIVO DA BIRATE ODJEĆU I OBUĆU: Oblačno sa puno pljuskova, šta nas očekuje tokom narednih dana... (foto)

U petak će biti sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana, što poslijepodne može uvjetovati lokalne pljuskove i grmljavinu. Jutarnja temperatura od 20 do 26, a dnevna od 31 do 37 stepeni Celzijevih.

Prvi dan vikenda u Hercegovini će biti pretežno vedro, a u Bosni sunčano uz umjerenu oblačnost. Poslijepodne u centralnim i istočnim područjima Bosne su mogući lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura od 16 do 21, na jugu do 25, a dnevna od 26 do 31, na jugu od 30 do 36 stepeni.

U nedjelju se očekuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 29 do 34, na jugu do 36 stepeni Celzijevih.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more