IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČIĆ- PORUKA ŽENAMA: Rađajte, nećemo imati radnu snagu za fabrike… (foto i video)

Vučićeva kritika ne zaobilazi nikoga, pa ni majke, trudnice i porodilje, ljut je u svojim izlivima bijesa čas govori kako nema novca za socijalna davanja za djecu i kako su roditelji neradnici, a da u drugom mahu moli da se rađa, jer “nećemo imati radnu snagu za fabrike”…

BEOGRAD: Srbija, Ekonomija, vijesti…četvrtak, 24.06.2021…00: 24… VUČIĆ- PORUKA ŽENAMA: Rađajte, nećemo imati radnu snagu za fabrike… (foto i video)

Ne znam koliko treba da platimo da bi neko imao djete. Ako treba da treba radimo uradićemo. Jer nam to postaje najskuplja i najvažnija riječ u Srbiji ili jedina važna riječ. Nećemo da imamo radnu snagu za fabrike, nećemo da imamo ništa, ako nemamo djece- rekao je Vučić u Skupštini juče.

Pak, Vučić nije oduvjek bio ovako velikodušan i spreman da”plati da bi neko imao djete”. Ne tako davno, porodilje su bile neradnice koje uzimaju novac za djecu samo da ne bi radile.

Kao premijer Vučić je svirao drugu stranu ploče, pa je tako govorio da “ne mogu da se poklanjaju pare”, a kao primer naveo je socijalne slučajeve, koji mjesečno dobijaju nekoliko hiljada dinara “po djetetu”, pa ne moraju da rade.

Čitaj još:   BS smatra kako je u pitanju diskriminacija- BOŠNJACI ne mogu u Ustavni sud, ni u Sudski i Tužilački savjet...

– Znate kako to izgleda- ja sam, koliko godina već imam, toliko mator imam dvoje djece, socijalni slučaj, uzmem po 4.000, 4.500 dinara na po dijete, i to 9.000, plus 10, 11.000 ovako, eto meni minimalne plate, što ja da idem onda da radim. Znate koliko takvih slučajeva imamo, jer znate da se i na po djete dobija novac- pojasnio je tada Vučić.

I umesto da država uradi nešto konkretno kako bi ljudi željeli da djecu rađaju i odgajaju je u ovoj zemlji, umjesto da zaštiti trudnice i porodilje, ovom temom bavi se predsjednik koji bi da tuđe potomstvo uposli u fabrikama.

Šta, uostalom, očekivati od vlasti kojoj se kao najupečatljiviji potez u populacionoj politici pamti onaj čuveni i zgražavajući slogan: „Dosta reči, nek zakmeči!“ 

Čitaj još:   MARKO Milačić nasrnuo na MILOŠA Nikolića u Skupštini, razdvajali ih... (video)

izvor. direktno.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more