IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS I TRAGEDIJA ZA TRAGEDIJOM: U požaru stradalo 18 djece, žrtave su učenici u… (foto i video)

Uzrok požara u kojem je povrijeđeno 16 osoba, od kojih je četvero u teškom stanju, još nije poznat, saopćile su pokrajinske vlasti…

ZHECHENG: Svijet, Crna Hronika, vijesti… petak, 25.06.2021…11.34…UŽAS I TRAGEDIJA ZA TRAGEDIJOM: U požaru stradalo 18 djece, žrtave su učenici u… (foto i video)

U požaru koji je u petak izbio u centru za borilačke vještine u Kini, poginulo je 18 osoba, a državni mediji javili su da su većina žrtava djeca koja su ondje boravila.

Požar je izbio oko 3 ujutro po lokalnom vremenu i kasnije je ugašen, objavila je na svojoj internetskoj stranici vlada okruga Zhecheng u pokrajini Henan.

Uzrok požara u kojem je povrijeđeno 16 osoba, od kojih je četvero u teškom stanju, još nije poznat, saopćile su pokrajinske vlasti.

Policija je privela osobu zaduženu za taj centar, saopćile su vlasti.

Većina stradalih bili su učenici u dobi između 7 i 16 godina koji su boravili na drugom spratu centra, navodi se u izvještaju “Peking Youth Dailyja”, iako je izvještaj kasnije izbrisan s internetske stranice novina.

Čitaj još:   KIM SE IGRA: Vozni park mu broji 300 luksuznih limuzina , SKUPLJI JE OD PUTINOVOG I TRAMPOVOG SKUPA, kako ga se DOKOPAO UPRKOS SANKCIJAMA! (video)

Požari u Kini nisu rijetkost zbog loših sigurnosnih protokola i gradnje u kojoj se ne poštuju standardi.

U jednom od najstrašnijih požara u zemlji, 309 ljudi poginulo je u noćnom klubu u gradu Luoyangu, također u Henanu, na Božić 2000. godine.

Većina žrtava ugušila se u punoj plesnoj dvorani punoj dima, koja je imala samo dva izlaza za nuždu, a nije bilo prskalica niti alarma za dim.

izvor agencije

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   EGZODUS IZ BIH SE NASTAVLJA: U ovoj godini u Sloveniju otišlo više od 16.000 radnika, najviše ih radi poslove ove vrste… (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more