IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME ZA VIKEND: Grmljavine, oluje uz lokalne pljuskove… (foto)

U poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi s grmljavinom…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti… petak, 25.06.2021… 07.34…VRIJEME ZA VIKEND: Grmljavine, oluje uz lokalne pljuskove… (foto)

Atmosfera iznad naših krajeva je i dalje nestabilna. Prvog dana vikenda se u centralnim i sjevernim područjima očekuje oblačno vrijeme sa kišom, a na krajenjem jugu preovladavat će promjenjivo oblačno uz više sunčanih intervala.

Indeks kvalitete zraka, 97Umjerena…

Kvaliteta zraka jest zadovoljavajuća, međutim, neki onečišćivači mogu predstavljati umjerenu opasnost za zdravlje za vrlo malen broj ljudi koji su neuobičajeno osjetljivi na onečišćenje zraka.

U jutarnjim satima i dalje svježe, u kotlinama i duž riječnih tokova moguća je i kratkotrajna magla. 

Moguća je i pojava grada. Jače nevrijeme je najizglednije u sjevernim i sjeveroistočnim područjima. Jutarnja temperatura zraka između 16 i 22°C, a dnevna do 38°C.

petak, 25.06.2021. godine
Slično kao i proteklog dana, uz nepovoljne biometeorološke prilike. Većina populacije bi trebala biti opreznija i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima, naročito rizične grupe poput hroničnih bolesnika, meteoropata, starijih i djece. Prilikom boravka na otvorenom neophodno je lagano se odjenuti, reducirati izlaganje suncu zbog visokih vrijednosti UV indeksa, planirane aktivnosti provoditi u jutarnjim satima. Uz rekordno visoke temperature za ovaj period godine, problem će predstavljati i nedostatak svježine u noći. Poželjno je pratiti izvještaje i preporuke nadležnih službi.

Čitaj još:   MILO Đukanović: Oporavak i privilegije nekih, na Specijalnoj sesiji UN- a... (foto i video)

U subotu u Bosni umjereno oblačno. U centralnim i istočnim područjima može biti i pretežno oblačno vrijeme gdje su mogući slabi kratkotrajni lokalni pljuskovi. U Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Jutarnja temperatura zraka između 14 i 18°C, a dnevna do 36°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka između 14 i 23°C, a dnevna do 36°C.

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more