IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović: Mislite da vam pobjeda daje pravo da rušite državu, branićemo je do posljednje kapi krvi… (foto i video)

U Podgorici se održava VIII Kongres Savjeta mladih DPS- a…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti… subota, 26.06.2021…12.34…MILO Đukanović: Mislite da vam pobjeda daje pravo da rušite državu, branićemo je do posljednje kapi krvi… (foto i video)

Danas se, sa početkom u 11 časova, održava VIII Kongres Savjeta mladih Demokratske partije socijalista Crne Gore

Savjet mladih godinama unazad prepoznat je kao organizaciona jedinica koja je dala veliki doprinos u afirmaciji vrijednosti i principa za koje se zalaže naša partija, te kao rasadnik kadrova koji su dali generacijski pečat u državotvornim uspjesima u prethodnim decenijama, saopšteno je iz DPS-a.

“Kongres mladih najvažniji događaj ove godine,kada obilježavamo tri decenije uspješnog rada. Svaka ozbiljna i odgovorna partija prepoznaje po intezitetu i kvalitetu svoje brige za mladu generaciju pozazujući tako odgovornost za dugu biološku supstancu koja treba da obezbijedi kontinuitet političkog uspjeha, partije koja pretenduje u svemu bude dominantna u jednom društvu”, kazao je predsjednik Đukanović na početku obraćanja.

“Crna Gora i DPS se nalaze u specifičnim i dodatno izazovnim okolnostima, promjena vlasti posle 30 godina, naše dominacije, ta promjena je pokazala novi kapacitet demokratije, ali je Crnu Goru stavila pred dodatne izazove, time i DPS”, dodao je tokom govora.

“U CG se realizuju vrijedni projekti, obnovili smo nezavisnost, poštujući stroga pravila evropske demokratije, što je bio polazni temelj za prvi razvojni cilj – članstvo u NATO i učinio nam izvjesnu okolnost da ćemo biti prva naredna članica EU. To su rezultati na koje treba svi da budemo ponosni. Taj temelj koji smo izgradili je do te mjere pouzdan da sačuva našu državnu kuću i našu izvjesnu evropsku perspektivu jer kao što vidimo odolijeva ovim udarima retrogradne antievropske politike kojoj je CG danas izložena”, kaže Đukanović.

“Vjerujem da smo ponosni jer temelj koji smo izgradili u međuvremenu, je do te mjere pouzdan da sačuva, našu državnu kući i izvjesnu evropsku perspektivu, jer odolijeva udarima retrogradne antievropske politike kojoj je Crna Gora danas izložena”, kazao je on i dodao da su se opredijelili da baštine antifašizam multietničku demokratiju…

Čitaj još:   CRNU GORU NA KOSOVU GLEDAJU KAO NA UZOR

On je rekao da su svi protivnici i neprijatelji DPS “likovali, ne zbog pobjede na izborima, nego jer će ima ta pobjeda pomoći da uruše Crnu Goru i marginallizuju DPS kao ključni stub odbrane Crne Gore”, ali se, kako je kazao, pokazalo da nisu u pravu, jer je “DPS odoljela tim udarima i stekla iskustvo iz kojeg će izaći bogatija”.

“Koliko je bilo onih koji su likovali ne zbog pobjede na izborima već zato što će im pomoći da uruše CG i marginalizuju DPS. Pa se pokazalo da nijesu bili u pravu, da smo odoljeli udarima. Izaći će bogatija CG iz tog iskustva kao i DPS. Rasksrtiće sa jednom zabludom, da u CG postoji jedna druga politička divizija koja taj posao može raditi kvalitetnije od nas. Sreća bi bila da ih ima po par divizija koje će smjenjivati, naprotiv, u CG nema takve divizije. Pokazuje se da se jedva porađa jedna snažna politika da nepokolebljivo vodi državu u EU, a da je alternativa okorjeli nacionalizam”, kazao je Đukanović.

Kaže kako se za neke vrijednosti ne morate uvijek boriti iz pozicije vlasti.

“Neprirodno da računate da ćete trajati toliko dok ne ostvarite demokratsku emancipaciju. Za prave vrijednosti se morate boriti i kada ste vlast i kada ste opozicija. Mi danas pokazujemo da smo odgovorna opozicija. Kada smo 30. avgusta za 1700 glasova ostali u manjini, kazao sam političkim protivicima “Lako je vama, nijeste vi opredjeljeni bili da stvarate ovu državu, lako je vama da bojktujete njene institucije, mi smo ovo stvorili i mi ovo moramo da barnimo, i branićemo do posljednje kapi krvi”.

Zamjerali su zbog takvih izjava, ali sam se precizno izjašnjavao. Uvijek ćemo prihvatiti slobodnu volju građana, ali nemojte da se zanosite, na ovim izborima se nije odlučivalo o državi, već o vlasti. Ako pomislite da bi vam pobjeda mogla dati pravo da rušite državu, e onda ćete se sučiti sa nama”, kaže Đukanović.

Čitaj još:   Bez lovačkog trofeja: BLIZU 300 lovaca lovilo vuka, uspio im pobjeći... (foto)

Đukanović je naveo da su im usled 30 godina duge vladavine DPS “oslabili senzori za životne probleme svakog čovjeka u Crnoj Gori, koji su, kako je rekao, uobičajeni za jedno društvo.

Kaže kako su tokom dugog trajanja vlasti, oslabili senzori za svakodnevne probleme građana.

“Tu smo se previše opustili, vlast nas je malo odaljila od ljudi i to nas je koštalo. Zato sada treba da pobijedimo svoje slabosti. Onda ćemo biti u stanju da pobijedimo našu konkurenciju. Naša politika je superiodrna naše vrijednosti su prave vrijednosti, moramo da pokažemo da smo se oslobodili slabosti i da smo spremni da preuzmemo odgovornost za napredak Crne Gore”.

Poručuje kako će smanjiti trajanje ove vlasti.

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more