IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME DANAS: Vruće, popodne pljuskovi s grmljavinom… (foto)

Poslije podne u centralnim i istočnim područjima Balkana su mogući pljuskovi i grmljavina…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti… subota, 26.06.2021…10.34… VRIJEME DANAS: Vruće, popodne pljuskovi s grmljavinom… (foto)

Danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost…

Poslije podne u centralnim i istočnim područjima Bosne su mogući pljuskovi i grmljavina.

Vjetar slab do umjeren u zapadnim područjima Bosne i u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 26 do 31, na jugu od 32 do 36 °C.

subota, 26.06.2021. godine
Biometeorološke prilike još uvijek su relativno nepovoljne. Blagi pad temperatura zraka neće bitnije promijeniti opštu sliku, stoga je i dalje neophodno posvetiti pažnju zaštiti od vrućine, naročito rizične grupe poput hroničnih bolesnika, starijih i djece. Također, prilikom boravka na otvorenom trebali bi umanjiti aktivnosti, izbjegavati duže zadržavanje na suncu. Preporučljivo je pratiti aktuelne prognoze i izvještaje, te se ponašati se u skladu sa uputama nadležnih službi.

Čitaj još:   GRMI, PUŠE, PADA, SVE DO…: Od ponedjeljka sunčano, u narednih nekoliko dana promjena vremena... (foto)

nedjelja, 27.06.2021. godine
Jutarnji sati će biti malo svježiji, potom uz nagli porast temperatura zraka, vrlo brzo vruće i sparno. Neophodno je maksimalno prilagoditi aktivnosti i boravak na otvorenom tokom ugodnijih dijelova dana, te provoditi mjere zaštite od UV zračenja. Moguće su meteopatske reakcije u vidu glavobolje, nervoze, malaksalosti, dekoncentracije. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju. Nedostatak svježine u noći mogao bi također uzrokovati probleme sa snom.

U Sarajevu sunčano uz umjerenu oblačnost. Poslije podne su mogući lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura oko 20, dnevna oko 31 °C.

U ponedjelju 28.06.2021., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 17 do 23, na jugu do 26, a dnevna od 27 do 32, na jugu do 36 °C.

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more