IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRAĆAJU SE TROPSKE VRUĆINE: Vrijeme narednih nekoliko dana… (foto)

Jutarnje temperature od 17 do 23, a dnevna do 37° C…

SARAJEVO- MOSTAR: BiH, Putovanja, vijesti…nedelja, 27.06.2021…10.54… VRAĆAJU SE TROPSKE VRUĆINE: Vrijeme narednih nekoliko dana… (foto)

Danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Jutarnja temperatura od 17 do 23, a dnevna do 37°C.

nedjelja, 27.06.2021. godine
Jutarnji sati će biti malo svježiji, potom uz nagli porast temperatura zraka, vrlo brzo vruće i sparno. Neophodno je maksimalno prilagoditi aktivnosti i boravak na otvorenom tokom ugodnijih dijelova dana, te provoditi mjere zaštite od UV zračenja. Moguće su meteopatske reakcije u vidu glavobolje, nervoze, malaksalosti, dekoncentracije. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju. Nedostatak svježine u noći mogao bi također uzrokovati probleme sa snom.

ponedjeljak, 28.06.2021. godine
Početkom naredne sedmice nastaviće se period lošijih biometeoroloških prilika. Natprosječne temperature zraka i sparno vrijeme, u većem dijelu dana će uzrokovati probleme hroničnim bolesnicima i meteoropatama. Opštu sliku dodatno će pogoršati i manjak svježine u noći. Preporučljivo je maksimalno posvetiti pažnju zaštiti od vrućine, laganije se odijevati, konzumirati više tečnosti, tempirati planirane aktivnosti u dopodnevnim satima, te općenito postupati po preporukama nadležnih službi.

Čitaj još:   ALBANCI, GREŠKOM OBJAVILI IMENA SVOJIH ŠPIJUNA: NATO bijesan...

U utorak sunčano uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura od 19 do 25, a dnevna do 39°C.

Usljed izrazito visokih temperatura zraka u Hercegovini koje prelaze i 40 stepeni Celzijusa, uslovljenih strujanjem vrele zračne mase sa sjevera Afrike, Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine za regiju Mostara od danas je na snagu stavio najveći, crveni stepen meteoalarma, što znači da su vremenske prilike opasne po život stanovništva.

http://iBalkan.net

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more