IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Poslije 55 godina Gordi Albion dobio velikog rivala: HARI Kejn nokautirao “pancere”Engleska- Njemačka 2: 0… (foto i video)

Nisu je dočekali mnogi djedovi, očevi i sinovi- dočekaše unuci diljem Engleske..

LONDON: Svijet, Sport, vijesti…utorak, 29.06.2021…19.54… Poslije 55 godina Gordi Albion dobio velikog rivala: HARI Kejn nokautirao “pancere”Engleska – Njemačka 2: 0… (foto i video)

Reprezentacija Engleske plasirala se u četvrtfinale Eura nakon što je na Wembleyju u jednom od klasika evropskog nogometa pobijedila Njemačku rezultatom 2: 0.

Engelska slavi kao rijetko kada. Engelska slavi jednu od najvećih pobjeda u svojoj istoriji. Engleska će cijela noćas biti pijana. Na Vembliju, u hramu fudbala, Albion je tukao Njemačku i obezbedio plasman u četvrtfinale Evropskog šampiona- 2: 0!

Nisu je dočekali mnogi djedovi i očevi, nisu ni poneki sinovi, ali evo jesu je dočekali unuci.

Nakon ravno 55 godina, još od finala Mundijala 1966. godine, Englezi su tukli najvećeg rivala u jednoj velikoj utakmici. Tako će ovaj jun zanavijek ostati zlatnim slovima upisan u istoriji kolevke fudbala.

Čitaj još:   Milo ĐUKANOVIĆ: Nova Vlada neće trajati duže od godinu i nijednu odluku neće moći da donese bez nas... (foto, video)

Istina, Engleska još nije napravila ništa spektakularno i monumentalno, ali večeras je udarila najčvršići temelj što je mogao da bude udaren.

U lakšem je dijelu kostura, do finala ne može ni na Španiju, ni na Italiju ili Belgiju, pa ni na minu kakvom se pokazala Švajcarska. Na kraju- Engleska je tukla Njemačku. A kad natjera Njemce da kleknu, onda je sigurno da osvaja.

Kazna je uslijedila u 85. minuti kada je nakon slične akcije kao kod prvog gola, Grealish s lijeve strane pronašao usamljenog Kanea, a napadaču Tottenhama nije bilo teško da ovjeri trijumf Engleza za konačnih 2:0.

Engleska će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela između Švedske i Ukrajine.

Engleska- Njemačka 2: 0 (Sterling 75’, Keane 86’)

http://iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more