IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRVAK SVIJETA IDE KUĆI: Bijela tačka kao rulet, prvo oduzela, pa donijela pobjedu za četvrtfinale Švajcarcima… (foto i video)

Francuska vodila 3: 1, pa ispala na penale…

BUKUREŠT: Svijet, Sport, vijesti… utorak, 29.06.2021…00.59… PRVAK SVIJETA IDE KUĆI: Bijela tačka kao rulet, prvo oduzela, pa donijela pobjedu za četvrtfinale Švajcarcima… (foto i video)

Šampion svijeta ide kući! Ništa od duple krune za Francusku. Sa prvenstva ih je izbacila Švajcarska, kaznivši prepotentnost Trikolora, koji su vodili 3: 1 deset minuta prije kraja i mislili da je posao završen.

Na kraju su morali da šutiraju penale (3: 3), a poslije devet pogodaka, golman Švajcarske Jan Zomer je odbranio udarac Kilijana Mbapea i spakovao Francuskoj kofere za put kućama – 5:4.

Nogometna reprezentacija Švicarske plasirala se u četvrtfinale Eura nakon što je u Bukureštu poslije penala u izvanrednom susretu pobijedila Francusku 5:4.

U regularnom toku meča i poslije produžetaka bilo je 3: 3, a Švicarci će u borbi za polufinale u narednom meču igrati sa Španijom.

Čitaj još:   ”SPUŽ JE DEMOKRATSKI I SVAKOME SE SMIJEŠI”: Zaboravlja se da su iz Katnićeve kancelarije ljudi izlazili krvavi... (foto, video)

Francuzi su dobro ušli u meč i činilo se da bi konačno mogli pružiti partiju koja se od njih očekuje, ali početne napade nisu uspjeli konkretizovati, nakon čega je Švicarska uspostavila ravnotežu i šokantno je povela u 15. minuti.

Švicarska će u četvrtfinalu igrati protiv Španije koja je danas nakon produžetaka pobijedila Hrvatsku 5: 3…

Francuska- Švicarska 3: 3 / 5:4 penali (Benzema 57’, 59’, Pogba 75’ / Seferović 15’, 81’, Gavranović 90’)

http://iBalkan.net