IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Svečani defile Dan policije u Federaciji Bosne i Hercegovine… (foto i video)

Svečani defile u kojem su učestvovali policijski službenici sa vozilima, uključujući specijalistička policijska vozila Bov, motocikle, kvadove, označena i civilna policijska vozila, upriličen je na relaciji Vraca- Skenderija – Vijećnica…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti… četvrtak, 01.07.2021…19.34…SARAJEVO: Svečani defile Dan policije u Federaciji Bosne i Hercegovine… (foto i video)

Svečanim defileom Federalna uprava policija (FUP) obilježila je danas u Sarajevu 1. juli – Dan policije u Federaciji Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

Svečani defile u kojem su učestvovali policijski službenici sa vozilima, uključujući specijalistička policijska vozila “Bov”, motocikle, kvadove, označena i civilna policijska vozila, upriličen je na relaciji Vraca- Skenderija – Vijećnica- Vječna vatra- Skenderija- Marijin Dvor- Dolac Malta– Vraca.

Defile, čiji je cilj predstaviti dio snaga FUP-a i kapaciteta koje koriste u cilju stvaranja sigurnog okruženja, popraćen je i iz helikoptera Federalne uprave policije, ujedno sastavnog dijela svečane ceremonije.

“Danas je naš dan i mi ćemo se danas kroz program, koji smo pripremili, predstaviti javnosti, ko smo, šta smo i kojim sredstvima raspolažemo. U defileu učestvuju sve organizacione jedinice FUP- a”, kazao je za AA Nermin Šehović, uposlenik Federalne uprave policije.

Čitaj još:   NIKOLETA Đukanović: Zabrinjava želja pojedinaca da zloupotrijebe podatke popisa... (foto)

Prema njegovim riječima, zadovoljni su poslom kojim se bave.

“Trebamo da pomažemo, jačamo državu i budemo sve veći i sigurniji faktor koji će dati svoj doprinos da BiH, Federacija BiH i njeni građani budu što sigurniji. Smatram da smo dovoljno obučeni i opremljeni da možemo odgovoriti zadacima koje se stavljaju pred nas od strane sudova, tužilaštava i da odgovorimo na izazove koji su trend u vršenju krivičnih djela”, istakao je Šehović.

izvor iBalkan.net / agencije AA

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more