IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME DANAS: Temperature do 36 C, mogući pljuskovi i grmljavina… (foto)

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne ili u večernjim satima je moguć lokalni pljusak. Jutarnja temperatura oko 19, dnevna oko 31 °C, saopćeno je iz FHMZ…

SARAJEVO: BiH, Putovanja, vijesti… četvrtak, 01.07.2021…10.34…VRIJEME DANAS: Temperature do 36 C, mogući pljuskovi i grmljavina… (foto)

Danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana i u večernjim satima u Bosni su mogući pljuskovi i grmljavina.

Vjetar slab do umjeren u sjevernim i zapadnim područjima Bosne sjeverni i sjeverozapadni, a u ostatku zemlje jugozapadni. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna 28 do 34, na jugu do 36 °C.

četvrtak, 01.07.2021. godine
Jutarnji sati će biti ugodniji, potom će, u nastavku dana, visoke temperature i sparina uzrokovati tegobe poput nervoze, dekoncentracije i malaksalosti. Usljed manjka svježine u noći, za očekivati je probleme sa snom. Poželjno je maksimalno reducirati boravak na otvorenom i izbjegavati duže izlaganje suncu, a učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Čitaj još:   VRIJEME DANAS: Vruće, popodne pljuskovi s grmljavinom... (foto)

U našem glavnom i najvećem gradu u Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne ili u večernjim satima je moguć lokalni pljusak. Jutarnja temperatura oko 19, dnevna oko 31 °C, saopćeno je iz FHMZ.

Žuti meteoalarm upaljen je zbog visokih temperatura za Banju Luku, Trebinje i Prijedor, dok je za područje Tuzle, Foče i Višegrada upaljen i zbog visokih temperatura, ali i grmljavine.

http://iBalkan.net