IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BALKAN NA NOGAMA: Potvrđena optužnica protiv Mike Aleksića, na teret mu se stavlja… (foto)

MIKU Aleksića je prva prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo su se optužbama protiv njega pridružile i druge djevojke…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti…petak, 02.VII. 2021… 00.34… BALKAN NA NOGAMA: Potvrđena optužnica protiv Mike Aleksića, na teret mu se stavlja… (foto)

Krivično vanpretresno vijeće Višeg suda u Beogradu na sjednici održanoj 29. juna 2021. godine, donijelo je rješenje kojim je potvrdilo optužnicu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu protiv okrivljenog Miroslava Aleksića, kojem se stavlja na teret izvršenje više krivičnih djela silovanja u produženom trajanju, kao i više krivičnih djela nedozvoljene spolne radnje.

Ispitujući optužnicu Višeg javnog tužilaštva, krivično vanpretresno vijeće stalo je na stanovište da prikupljeni dokazi tokom predistražnog i istražnog postupka daju dovoljno osnova za zaključak da je okrivljeni opravdano sumnjiv da je izvršio krivična djela koja su predmet optužbe.

Protiv rješenja optuženi i njegov branilac mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u roku od tri dana od dana prijema rješenja, prenosi “Telegraf”.

U saopštenju Višeg suda se precizira da je Krivično vanpretresno veće, još 29. juna, donelo rešenje kojim je potvrdilo optužnicu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu:

Ispitujući optužnicu, Krivično vanpretresno veće ima stanovište da su i ti prikupljeni dokazi tokom predistražnog i istražnog postupka, daju dovoljno osnova za zaključak da je okrivljeni opravdano sumnjiv da je izvršio krivična djela koja su predmet optužbe- kažu iz suda.

Čitaj još:   Ništa (za sada) od dogovora u Beogradu SPC i Krivokapića... (foto i video)

MIKA Aleksić se nalazi u pritvoru od hapšenja 16. januara, koji je poslednji put produžen 18. juna za još 30 dana. Pritvor mu je određen, odnosno produžavan, da boravkom na slobodi, eventualno, ne bi u kratkom roku ponovio krivična djela, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Optužnicom beogradskog Višeg javnog tužilaštva od 21. aprila, Aleksić se tereti za izvršenje dva produžena krivična djela silovanja,dva krivična djela silovanja, jedno produženo krivično djelo nedozvoljene polne radnje i četiri krivična djela dela nedozvoljene polne radnje, na štetu sedam djevojaka.

Njega je prva prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo su se optužbama protiv njega pridružile i druge devojke.

BOLESTAN

OSUMNJIČENI Aleksić je nedavno, iz pritvorske ćelije, vođen u bolnicu na pregled, prema tvrdnjama njegovog branioca, ima ozbiljnih zdravstvenih, odnosno srčanih problema. Osim toga, on niz godina unazad, ima i povišen šećer, zbog čega uzima odgovarajuću terapiju.

Dešavanja u regionu i u “školi glume” Mike Aleksić za regionalni portal iBalkan.net ADNA Bojadžić…

Čitaj još:   Dodik ponizio ministra Spajića: Doček bez velikih zastava Crne Gore i BiH... (foto)

izvor Novosti.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more