IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGINJA Vuksanović Stanković: DF u Vladi postala bi Vučićeva i marionetska- koja bi zemlju vukla nazad… (foto i video)

“O ovoj Vladi trenutno lošije govore oni koji su digli ruku za nju nego mi koji smo je od početka principijelno i konkretno kritikovali”, kaže Draginja Vuksanović Stanković…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti… subota,03.VII. 2021…10.59… DRAGINJA Vuksanović Stanković: DF u Vladi postala Vučićeva i marionetska – koja bi zemlju vukla nazad… (foto i video)

Ocijene u intervjuu za Vikend novine poslanica Socijaldemokratske partije SDP Draginja Vuksanović Stanković je kazala:

“O ovoj Vladi trenutno lošije govore oni koji su digli ruku za nju nego mi koji smo je od početka principijelno i konkretno kritikovali”, kaže Vuksanović Stanković.

Govoreći o aktuelnoj političkoj krizi i načinu za njeno prevazilaženje, poslanica SDP kaže da su izbori uvijek u ovakvim situacijama realna opcija, ali da onima koji su napravili pogrešan koncept i koji nemaju rezultate u prethodnih skoro godinu dana teško da mogu odgovarati izbori.

Počeli su pregovori o prevazilaženju aktuelne krize između predstavnika parlamentarne većine. Odgovarajući na pitanje da li je dogovor moguć i koji su rokovi, kaže to ne znaju ni oni koji u te pregovore ulaze, kao ni cijela crnogorska javnost.

Kako kaže, očigledno od koncepta ekspertske vlade sada svi dižu ruke.

“Sada svi kažu da je Vlada nefunkcionalna, tj. da je loša. Da li će kreatori tog “ekspertskog” modela i uopšte takvog modela političkih promjena imati svijest o sopstvenoj odgovornosti za krah tog koncepta ili će tvrdoglavo da srljaju u još lošije modele koji se sada nude?

A nudi se da Demokratski front i direktno uđe u Vladu, a to je po prvim reakcijama prihvatljivo i za GP URA i Demokratsku Crnu Goru. Ta vlada bi bila DF ili, da budem do kraja precizna, Vučićeva vlada. Kako bi takav jedan aranžman građanske partije u vlasti objasnile javnosti, velikom dijelu svoj ih birača, a posebno našim zapadnim partnerima, nije mi jasno.

Takva marionetska vlada bi izgubila međunarodnu podršku i još jače bi zemlju vukla nazad. Ako do toga dođe, mora se pripremiti snažan građanski odgovor. U demokratiji je, kada imate ovakvo stanje, uvijek jedna od opcija ići na izbore, gdje bi se mandat vratio građanima, koji treba da procijene ko najbolje radi u njihovom interesu. Ima naravno i drugih modela u interesu građana. Vidjećemo šta nam donose naredni dani i sedmice”, kaže Vuksanovic Stanković.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković: BOLJE MINISTARKO DA STE VI BRINULI O PACIJENTIMA...

Kako je kazala, izbori su uvijek u ovakvim situacijama realna opcija, a onima koji su napravili pogrešan koncept i koji nemaju rezultate u ovih skoro godinu dana teško, navodi,  mogu odgovarati izbori.

 “Sigurna sam da su građani prepoznali zalaganje poslanika SDP u Skupštini Crne Gore, ali i naših predstavnika u gotovo svim gradovima koji konstantno nude rješenja za nagomilane probleme i suštinski, a ne PR razvoj Crne Gore. Naša partija je imala skoro polovinu svih amandmana na budžet, u proceduri je više od deset zakona koje smo podnijeli u proteklih par mjeseci, veoma aktivno se borimo za prava poljoprivrednika, zdravstvenih radnika, privrednika, policajaca, penzionera i brojnih drugih, kao i zaštitu strateških državnih interesa, zbog čega raste podrška našoj partiji. Zato bi sa optimizmom očekivala naredne vanredne parlamentarne izbore”, navela je Vuksanović Stanković.

Govoreći o rezultatima Vlade, kaže da o ovoj Vladi trenutno lošije govore oni koji su digli ruku za nju nego oni koji su je od početka principijelno i konkretno kritikovali.

“Vlada nije ispunila nijedno od suštinskih obećanja, već u znatnoj mjeri i nastavila sa pogrešnim praksama prethodnika iz DPS i SD. Dovoljno je samo pogledati koliko će nas desetina miliona eura koštati avio-kompanija od “nula eura”, da policajci idu pješke na posao, a poljoprivrednici su na ulici, a ne na njivi. To je u najkraćem efekat prvih 200 dana vlasti i nijesam sigurna da čak i oni koji su u njoj mogu naći nešto pozitivno”, navodi.

Srpski zvaničnici i crkveni velikodostojnici ne prestaju sa napadima na Crnu Goru. Vučić je otvoreno najavio podršku lokalnim samoupravama. Vuksanović Stanković to vidi kao nastavak jednog brutalnog miješanja u unutrašnje stvari Crne Gore koje, nažalost, ima efekta na stabilnost naše države.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković: Kako si DRITANE ispunio obećanje taman ti je i mjesto na biciklu...

“Ovakvo ponašanje je neprihvatljivo i nije u duhu dobrosusjedskih odnosa, kao i evropskog puta naše dvije zemlje. Na kraju, ako se ranije pravio sistem u kojem je jedna partija iznad zakona, sad se pravi sistem u kojem je jedna vjerska zajednica iznad zakona i ako su prije bili presudni partijski, a ne institucionalni stavovi, sad to postaju crkveni. Takva država u Evropi ne postoji i ovaj način formiranja i vođenja Vlade Crne Gore više podsjeća na Teheran ili Rijad, a ne na vlast zemlje koja je sljedeća na listi za ulazak u EU”, ocjenjuje predsjednica SDP-a.

Zaključuje da se crnogorska mladost probudila, “još jače i žešće nego devedesetih godina i ta mladost i energija neće se zaustaviti dok našu zemlju ne vrate na put evropskog i građanskog razvoja”.

izvor Kodex.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more