IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“Lukas je simbol nakaradne vlasti i moralnog posrnuća nacije” (foto)

Obzirom da je vaša izdavačka kuća Laguna među svoja izdanja uvrstila i roman Ace Lukasa “Ovo sam ja”, želim da vas obavjestim da u dogovoru sa našim izdavačem prekidam dalju saradnju sa vašom kompanijom- navodi se u saopštenju autora Aleksandra Marića…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti… subota, 03.VII. 2021…15.59…”Lukas je simbol nakaradne vlasti i moralnog posrnuća nacije…” (foto)

Iako su se naslovi izdavača Laguna godinama nalazili na policama Delfi knjižara, izgleda da potez njihove poslovne partnere neprijatno iznenadio podjednako jako kao i ostatak javnosti u Srbiji. 

Naime, pomenuti Aca Lukas je simbol ne samo nakaradne vlasti, nego i moralnog posrnuća naše nacije i urušavanja kompletnog sistema vrednosti za koji se ja kao autor i moja izdavačka kuća zalažemo- navodi se u pismu autora.

Kako se u pismu navodi “književnost mora da bude prije svega odgovorna, lijepa i dostojanstvena”.

Književnost je najbolji dio nas, viječiti trag našeg postojanja u vremenu koje dolazi i onog koje je iza nas. Srpsku književnost su predstavljali Andrić, Selimović, Crnjanski, Kiš, Pekić i mnogi drugi izvrsni pisci i još bolji ljudi. Zadovoljstvo i čast je biti pripadnik jednog naroda koji ima takve pisce…

Čitaj još:   SAMO DA SJEDNEŠ I PLAČEŠ! Oluja uništila dom i auto pjevača iz SRBIJE: Oglasio se uz potresan apel i zajecao, uznemirujuće scene! (foto, video)

Istovremeno je i sramota gledati u izlozima novi roman (ili šta god da je to) jednog opskurnog lika sa granice socijalne i kriminalne margine- navodi se dalje.

Autor na kraju zaključuje da “ne žele da se njihov roman nalazi na istoj polici sa Acom Lukasom, baš kao što nikada sa njim neće u našim životima biti na istoj strani”…

izvor Direktno.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more