IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Nalaz obdukcije tijela utvrdio: Vojnik na Pešteru nije preminuo od srčanog udara… (foto)

Nalaz obdukcije tijela starijeg vodnika prve klase Dejana Stojkovića, bio je pripadnik Druge brigade Kopnene vojske Srbije, koji je nastradao prilikom priprema za vojnu vježbu “Munjevit udar” na Pešteru, pokazao je da vojnik nije preminuo od srčanog udara niti je imao bilo koji zdravstveni problem…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti… subota,03.VII. 2021…09.59… Nalaz obdukcije tijela utvrdio: Vojnik na Pešteru nije preminuo od srčanog udara… (foto)

Kako je objavio portal Nova.rs, u narednim danima očekuju se rezultati toksikologije, gdje će biti utvrđeno da li je nastradao usljed gušenja, odnosno trovanja gasom nakon što se u oklopnom vozilu aktivirao protupožarni sistem.

Nalaz obdukcije tijela starijeg vodnika prve klase Dejana Stojkovića, pripadnika Druge brigade Kopnene vojske Srbije, koji je nastradao prilikom priprema za vojnu vježbu “Munjevit udar” na Pešteru, pokazao je da vojnik nije preminuo od srčanog udara niti je imao bilo koji zdravstveni problem, saznaje Nova.rs.

Kako je objavio portal Nova.rs, u narednim danima očekuju se rezultati toksikologije, gdje će biti utvrđeno da li je nastradao usljed gušenja, odnosno trovanja gasom nakon što se u oklopnom vozilu aktivirao protupožarni sistem.

Čitaj još:   EPISKOP BORIS: Društveno politička kriza pokazala put kojim Crna Gora ne treba da ide... (foto)

“Smrt vojnika Stojkovića nije nastupila zato što mu je ‘naglo pozlilo’ kao što je to navelo Ministarstvo odbrane Srbije u svom zvaničnom saopštenju prošle sedmice. Tvrdnje koje ovih dana provejavaju u javnost, da je Stojković preminuo usljed gušenja, tuđom krivicom, počinju da imaju sve veće utemeljenje, što je potvrdio i obdukcioni nalaz čije smo detalje saznali“, navodi portal.

Kobnog dana, prema saznanjima portala Nova.rs, u Stojkovićevom oklopnom vozilu aktivirao se protupožarni sistem usljed visokih temperatura s obzirom na to da su tog dana na Pešteru izmjerena 43 stepena. Pored njega je djelovao tenk i aktivirana su druga sredstva.

“On je radiovezom dojavio svojim nadređenima u kakvoj se situaciji našao. Naređeno mu je da vozi još 60 metera, što je on i učinio. Vozilo se ispunilo gasom, a kako smo saznali, onesvijestio se čak i vozač. Ipak, svi su uspjeli da se spase, Stojković je izveo ljude iz vozila, ali za njega, nažalost, nije bilo spasa“, navodi ovaj portal…

Čitaj još:   MILO Đukanović: Funkcionalno i nezavisno prvosuđe uslov ukupnog napretka Crne Gore...

izvor Nova.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more