IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Ubijena žena osumnjičeni uhapšen… (foto)

Mirza Hadžiabdić, načelnik Odjeljenja za odnose s javnošću Uprave policije MUP- a KS, kaže da su pripadnici MUP- a KS na licu mjesta i vrše uviđaj…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti… nedelja, 04.VII. 2021… 19.54…  SARAJEVO: Ubijena žena osumnjičeni uhapšen… (foto)

U sarajevskom naselju Boljakov Potok danas oko 17.30 sati dogodilo se ubistvo, potvrđeno je za lokalne medije.

Mirza Hadžiabdić, načelnik Odjeljenja za odnose s javnošću Uprave policije MUP-a KS, kaže da su pripadnici MUP-va KS na licu mjesta i vrše uviđaj.

Dojavu smo dobilu 17.30 sati, a na mjestu zločina je dežurni tužilac. U 19 sati policija je pronašla i uhapsila osumnjičenog koji se dovodi u vezu s ubistvom – kratko je za Faktor rekao Hadžiabdić.

Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo obaviješten da je na području općine Novi Grad Sarajevo došlo do upotrebe vatrenog oružja kojom prilikom je jedna osoba smrtno stradala.

Čitaj još:   SARAJEVO, UHAPŠEN NAPADAČ: Napadnut službenik, koji je osiguravao Ambasadu Srbije u BiH... (foto)

Na mjesto događaja upućeno je više patrola policije, kao i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo koji su konstatovali smrt žene osobe inicijala A.K. (1987).

Poduzimajući intenzivne mjere i radnje na pronalasku izvršioca krivičnog djela “Ubistvo” koji se nakon izvršenog krivičnog djela udaljio sa mjesta događaja, policijski službenici Uprave policije MUP- a Kantona Sarajevo su oko 19.00h pronašli i lišili slobode osumnjičenog inicijala E. H. (1986) iz Sarajeva.

O svemu je upoznat i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je izašao na mjesto događaja i rukovodi uviđajem.Više informacija će biti poznato nakon završnog uviđaja- saopćili su iz MUP- a KS...

izvor agencije

PROGNOZA ZA PETAK: Oblačno, mjestimično sa pojačanom kišom…

U Bosni će danas biti pretežno oblačno, mjestimično sa pojačanom Read more

SARAJEVO Borci probili zaštitnu ogradu…

Vlada FBiH danas se izjasnila na upućene amandmane zastupnika u Read more

SARAJEVO BOJKOT: HDZ i Klub Hrvata poteže pitanje VITALNOG NACIONALNOG INTERESA…

Izjašnjavanje o navedenom zakonu bi trebalo biti po hitnoj proceduri, Read more