IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UBJEDLJIVA Engleska ispisala historiju i osigurala polufinale: Moćniji nisu bili 50 godina- ponovo su veliki… (foto i video)

Fudbaleri Engleske savladali su Ukrajinu sa ubjedljivih 4: 0 i plasirali se u polufinale Evropskog prvenstva, gdje će odmjeriti snage sa Danskom…

RIM: Svijet, Sport, vijesti… nedelja, 04.VII. 2021… 00.54… UBJEDLJIVA Engleska ispisala historiju i osigurala polufinale: Moćniji nisu bili 50 godina- ponovo su veliki… (foto i video)

Engleska razbila Ukrajinu i bez primljenog gola protutnjala u polufinale Eura…

Nogometaši Engleske plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva nakon što su večeras u četvrtfinalu odigranom u Rimu razbili selekciju Ukrajine rezultatom 4: 0.

Za mjesto u finalu borit će se protiv reprezentacije Danske. Engleska je odlično otvorila utakmicu budući da su već u četvrtoj minuti došli u vodstvo. Sterling je odlično dodao Kaneu koji je uspio progurati loptu pored Buščana za 1: 0.

Englezi su potom kontrolisali igru, a prvu narednu veliku priliku imali su tek pet minuta prije odlaska na odmor. Shaw je probio po lijevoj strani i uposlio Sancha kojem iz odlične pozicije brani Buščan. Ujedno je 1:0 za Englesku bio rezultat prvog poluvremena.

Samo pet minuta igre u nastavku bilo je dovoljno Engleskoj da dokrajči Ukrajince. Prvo je Maguire odlično glavom pogodio nakon ubacivanja Shawa iz slobodnog udarca. Četiri minute kasnije ponovo je Shaw ubacio, a ovaj put je sjajni Kane postigao svoj drugi, a za Englesku treći gol.

Čitaj još:   SP U KOŠARCI: Nacionalni tim CRNE GORE na Filipinama u Manili u D grupi protiv Litvanije, Egipta i Meksika... (foto)

Nisu se Englezi tu zaustavili pa su u 63. minuti došli i do četvrtog gola protiv Ukrajine koja se potpuno raspala. Ovaj put je strijelac bio Henderson, a asistirao mu je Mount iz kornera.

Do kraja utakmice nije više bilo uzbuđenja jer je Engleska mirno meč privela kraju, dok su Ukrajinci bili potpuno bezopasni. Vrijedi istaći da je Engleska do mjesta među četiri najbolje ekipe Evrope došla bez primljenog gola u pet odigranih susreta (Hrvatska, Škotska, Češka, Njemačka i Ukrajina).

Engleska će u polufinalu Evropskog prvenstva igrati protiv Danska koja je ranije danas izbacila Češku. Meč između Engleske i Danske igra se u srijedu na Wembleyju.

Rezultat i strijelci:

Ukrajina – Engleska 0: 4 (Kane 4’, 50’, Maguire 46’, Henderson 63’)

izvor iBalkan.net / agencije

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more