IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGINJA Vuksanović- Stanković: U Beogradu su prema meni postupali kao prema kriminalcu… (foto)

Poslanica SDP- a Draginja Vuksanović- Stanković na konfereciji za novinare rekla da su se u Beogradu na aerodromu prema njoj ponašali kao prema kriminalcu…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti…utorak, 06.VII. 2021… 11.34 … DRAGINJA Vuksanović- Stanković: U Beogradu su prema meni postupali kao prema kriminalcu… (foto)

“Nikada neću izdati Crnu Goru, a zvaničnu politiku Srbije nikada neću izjednačiti sa tom državom i srpskim narodom. Uvijek ću služiti Crnoj Gori i njenom narodu i na tom putu me nijedan događaj neće pokolebati”, rekla je Vuksanović– Stanković.

Sve što joj se dogodilo, kazala je, bilo je samo zato što drugačije misli i zato što pripada političkoj partiji koja dijeli evropske, civilizacijske, multietničke i građanske vrijednosti.

Objašnjavajući na koji način je maltretirana na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu, Vuksanović – Stanković je rekla da jedan od službenika provocirao zbog njenih političkih uvjerenja i nacionalne pripadnosti.

”U momentu kada sam predala svoju ličnu kartu, samo su mi rekli da moram da se vratim i da sam označena crvenom bojom u kompjuteru i da treba da slijedi pretres. Tako sam u prisustvu dvije policijske službenice pretresena, do zadnjeg detalja. Kada sam ulazila u Srbiju nisam dobila zapisnik o pretresu, niti bilo koje obrazloženje. Kada sam pitala o čemu se radi, samo su rekli da trebaju dodatne pretrage. Kada sam izlazila dobila sam zapisnik, ali nisam dobila objašnjenje”, ispričala je ona.

Istakla je da nikada nije zloupotrijebila diplomatski pasoš, već je upotrebljavala ličnu kartu, ali da su prilikom pretresa pronašli diplomatski pasoš i uprkos tome nastavili pretres.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković: SNP- u nije mjesto u evropskoj Vladi... (foto, video)

Potpredsjednik SDP-a Bojan Zeković, kaže da je maltretiranje ponovljeno i prilikom napuštanja Srbije. Podsjetio je da su i poslanici vlasti kazali da je ovo odnos zbog osuđivanja zločina.

“Ako je to odnos samo zbog toga što smo usvojili Rezoluciju o Srebrenici onda je to odnos prema dvije trećine poslanika u crnogorskom parlamentu. Postavlja se pitanje kakav će biti odnos crnogorske vlasti prema Srbiji nakon ovoga slučaja”, rekao je Zeković.

On je dodao da je bila rakcija Ministarstva vanjskih poslova prvog puta i da su zahvalni, da je takođe sinoć bilo neke vrste neformalne reakcije, ali da smatraju da to nije dovoljno. Iz SDP smatraju da se ovaj slučaj ne smije tretirati kao izolovan slučaj.

”Mi moramo da znamo šta očekuje poslanicu Vuksanović-Stanković, ili nekog drugog poslanika koji je glasao za Rezoluciju ili bilo kojeg državnog funkcionera ili običnog građanina”, rekao je Zeković.

Generalni sekretar SDP-a Ivan Vujović je rekao da Srbija ne izručuje Crnoj Gori kriminalce ali zato poslanike tretiraju kao kriminalce.

“To je dovoljan dokaz na koji način Srbija tretira Crnu Goru i vrijednosti koje baštini”, rekao je Vujović.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković: Temeljnog ugovora NEĆE BITI, a još manje onog koji odgovara SPC... (foto, video)

Kazao da ovaj slučaj zahtijeva poteze MVP, kako bi se dobila informacija o čemu se radi i šta se može očekivati ubuduće. Traže odgovor od zvaničnih organa Srbije i kažu da se na ovome ne smije stati.

izvor Standard.co.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more