IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRI U CRNOJ GORI: Prosrpski DF najavio odlazak Zdravka Krivokapića, žestoke kritike na račun DRITANA i URA- e… (foto)

Predstavnici parlamentarnih stranaka koje čine vladajuću većinu u Crnoj Gori danas će u parlamentu održati drugi krug razgovora o krizi vlasti, a Demokratski front ne odustaje od početnih zahtjeva da se napravi ili nova ili vlada izbornog povjerenja– oba slučaja bez premijera Krivokapića…

PODGORICA: Crna Gora, vijesti…utorak, 06.VII. 2021… 11.34… VRI U CRNOJ GORI: Prosrpski DF najavio odlazak Zdravka Krivokapića, žestoke kritike na račun DRITANA i URA-e… (foto)

Sve ovo je danas „Pobjedi“ kazao jedan od lidera prosrpskog DF- a Nebojša Medojević.

Nakon prvog sastanka stranaka vladajuće većine saopćeno je da nije bilo tenzija kao i da je dogovoreno da se na narednim konsultacijama nađe održivo rješenje.

TEŠKO DO DOGOVORA

Medojević kaže da će DF prisustvovati današnjem sastanku, ali navodi da neće odustati od zahtjeva.

Što se nas tiče, jedini smo izašli sa jasnim stavovima- da mi ne podržavamo Vladu Zdravka Krivokapića, i on ima podršku samo 14 poslanika i mislimo da je najbolje rješenje nova vlada u okviru iste većine ili, da ukoliko to nije moguće, da se napravi vlada izbornog povjerenja da očiste birački spiskovi, promijeni menadžment Javnog servisa imenuje nestranački, profesionalni glavni tužilac koji bi procesuirao eventualne izborne nepravilnosti i da se ide na izbore– navodi Medojević.

Ogroman je stepen nepovjerenja, kaže on, između DF-a i Krivokapića, koji ih je „izdao i prevario“.

Čitaj još:   DRAGAN Koprivica direktor CDT- a: Crna Gora ima važnijih problema od Otvorenog Balkana, ne očekuje se izručenje SVETOZARA Marovića... (foto, video)

Tu je ogromno nepovjerenje i nepoštovanje i teško je očekivati da se u okviru njegovog kabineta napravi bilo kakav održivi dogovor– dodaje Medojević.

NOVA VLADA MJERA KOMPROMISA

Upitan kako vidi dalji razvoj situacije, jer su i iz Demokratske Crne Gore i iz URA- e saopćili da je Krivokapić za njih premijer, Medojević kaže situacija je jasna.

Oni (URA) su već glasali smjenu ministra sa DPS- om. Tu su i Demokrate. I da skoro da nema nikakve razlike između politike i prioriteta između DPS-a, Krivokapića, Demokrata i URA- e- to poslije šest mjeseci postaje jasno. Teško je očekivati neki dogovor od Demokrata URA- e koji bi bio prihvatljiv i to za DF…

Mislim da Krivokapić i ne insistira na tome i ne znači mu ništa što je izgubio podršku većine u parlamentu. Premijeru ne pada na pamet, zalijepio se za fotelju zbog beneficija vlasti. Nisam optimista da dođe do dogovora, tačnije ne vidim prostor za rekonstrukciju koja bi bila održiva u postojećem kabinetu– precizirao je Medojević.

Mjera kompromisa bi bila, kako je dodao, nova vlada koja bi bila formirana na osnovu izbornih rezultata.

Eksperiment sa ekspertskom Vladom, ocjenjuje Medojević, pokazao se kao neuspješan i neefikasan.

Eksperti sada postaju članovi partija. U Vladi je jedna partija– URA- koja je eksponent jedne grupacije krupnog kapitala polako preuzimaju upravljanje Vladom. Eliminišu se čak i ljudi koje je crkva ubacila, što je takođe bilo nelegitimno. Krivokapić sada pokušava da prevari crkvu i ljude koji su ga postavili i nama nametnuli kao nosioca lista, protiv čega sam bio od starta – kaže Medojević…

Čitaj još:   GRČKA KONOBA IZ PAKLA I BALKANSKA KUHINJA: Ovo su turisti naručili i popadali sa stolica kad im je stigao račun...

Izvor Pobjeda.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more