IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN ZATRESAO CRNU GORU: „Ako Krivokapić nije premijer potpuno mijenja se situacija…“ (foto)

Dritan Abazović pojasnio je uslove koje na sto postavlja GP URA vezane za rekontrukciju Vlade Crne Gore…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti… srijeda, 07.VII. 2021… 09.54 …DRITAN ZATRESAO CRNU GORU:„Ako Krivokapić nije premijer potpuno mijenja se situacija…“ (foto)

Ukoliko postoji zaista toliko nezadovoljstvo radom Vlade, onda treba da se pokrene pitanje povjerenja, ako ga nema nije tragedija, ako ga ima, onda – idemo dalje, poručio je u intervjuu za televiziju A1 potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

“Ja sam zadovoljan radom Vlade, jer sam ja dio te Vlade, ali može li bolje – može. Ipak moram da naglasim da nijesu tačne poruke onih djelova vlasti koji kažu “nas nema u Vladi, mi ne učestvujemo u radu Vlade”. To nije tačno. Možda ih nema fizički u Vladi, ali su na čelu svih vodećih firmi, agencija i tako dalje”, kazao je on i dodao da za rješenje problema koji je nastao postoje tri rješenja, odnosno modela:

“Da damo premijeru prijedloge da imenuje nekoliko novih lica. Ali imamo tri koncepta – hoćemo li ekspertsku Vladu, ekspertsko – političku ili političku. I ne samo da preciziramo ko će biti u toj Vladi, već prije svega da preciziramo kakvi će biti ciljevi i politika te Vlade”, kazao je Abazović.

Kako je dodao, ako treba da se postigne novi dogovor, onda je sve na stolu.

Ako hoćemo “new deal”, moramo da imamo jedan od ova tri modela, a ne da imamo princip švedskog stola, ili da neko diriguje kako će stvari da idu”, kazao je on.

Čitaj još:   ANDREJ Nikolaidis: Zašto je Andrija Mandić u pravu...

Kako je objasnio, svima je jasno da se GP URA ne slaže sa djelovima DF-a odnosno politikom koju vodi dio tog saveza.

Zato je pojasnio uslove koje na sto postavlja GP URA:

“Bilo kakve promjene, bilo kakve prekompozicije ne dolaze u obzir dok ponovo ne potpišemo sporazum, kako smo to uradili Aleksa Bečić, Zdravko Krivokapić i ja”, poručio je.

Lider GP URA saopštio je, u intervjuu za A1TV, da će, ukoliko Zdravko Krivokapić ne ostane na čelu Vlade,”to biti to”.

“To je onda jedna potpuno nova politička realnost o kojoj ćemo mi morati da se izjasnimo. Znamo da je Krivokapić prihvatio da bude premijer u Vladi gdje neće biti političara, već će biti ekspertska. Ukoliko on ne bude na čelu Vlade onda se mijenja situacija potpuno i o tome ćemo morati da se izjasnimo”, naveo je.

Nemam nikakav problem da odem u opoziciju, kazao je on, ali dodao:

“Ako neko očekuje od mene da je podržim da neko Crnu Goru trajno promijeni, da odustanem od nekih svojih principa, to neću da uradim ni po koju cijenu”, poručio je Abazović.

Poručio je i da ova Vlada ima dobru saradnju sa svim ambasadama u Crnoj Gori, ali da ne sluša nikoga, već sprovodi politiku koja se dogovara na sjednicama.

“To da ambasade upravljaju Vladom Crne Gore, to je netačno. To što mi mislimo za sebe da smo centar svijeta, pa su svi opsjednuti nama, to je druga stvar. Nijesmo nikakav centar svijeta, niti imamo nikakav poseban status u polju globalne politike. Mi imamo dobar odnos sa svim ambasadama velikim država i one pomažu na našem evropskom putu, doniraju. ne možemo mi da djelujemo tako da nemamo nikakvu saradnju s njima nego samo kad nama nešto treba onda da tražimo”, poručio je Abazović.

Čitaj još:   SARAJEVO: U, blizini mosta Drvenije, sudar tramvaja, kamiona i dva automobila, usledio saobraćajni kolaps...

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more