IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN pod jakom policijskom pratnjom stigao u Sarajevo…

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović doputovali su danas u Sarajevo, objavio je portal klix.ba.

Abazović je pod jakom policijskom pratnjom došao u glavni grad BiH u popodnevnim satima te se odmah uputio u jedan hotel u centru grada.

On je inače već najavio svoj dolazak u Srebrenicu 11. jula na obilježavanje 26. godišnjice genocida u Srebrenici, gdje će se i obratiti na komemorativnom skupu.

Potpredsjednika crnogorske vlade će sjutra primiti članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić, a gosti iz Podgorice bi se trebali sastati i s ministarkom vanjskih poslova BiH Biserom Turković.

S obzirom na to da je Skupština Crne Gore nedavno usvojila Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik saopštio je da se neće sastati sa zvaničnicima Crne Gore.

Čitaj još:   MILO Đukanović: RAJKO Cerović, ostavio dubok trag u novinarskoj i književnoj zajednici Crne Gore i regiona... (foto)

Abazović je inače bio sarajevski student, a pažnju ovdašnjih političara je izazvao nakon što je stupio u koaliciju sa prosrpskim strankama u Crnoj Gori i bio ključna figura u izbacivanju stranke Mila Đukanovića nakon 30 godina vlasti.

Ipak, Abazović je odigrao i veliku ulogu u donošenju Rezolucije u crnogorskoj skupštini, čime je vratio simpatije probosanskih političkih snaga, piše klix.ba.

izvor: CdM.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

SAMO DA NAM BUDE VEDRO! Očekuje nas fenomenalan NEBESKI SPEKTAKL!!!

Kiša takozvanih Perseida, odnosno meteorskih rojeva, specifična je po meteorima Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more