IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN U RADNOJ POSJETI BiH: U nedelju 11. jula na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici… (foto)

Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović od četvrtka boravi u radnoj posjeti Bosni i Hercegovini, učestvuje na Samitu o demokratiji u Jugoistočnoj Evropi, i imati više bilateralnih susreta kako sa državnim zvaničnima, saopšteno je iz Vlade…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti… četvrtak, 08.07. 2021…12: 34… DRITAN U RADNOJ POSJETI BiH: U nedelju 11. jula na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici… (foto)

DRITAN Abazović će, kako su naveli, biti jedan od učesnika panel diskusije na Samitu o demokratiji u Jugoistočnoj Evropi, na temu ,,Krajnja desnica u BiH i Crnoj Gori: Istorijski revizionizam i poricanje genocida”.

Tokom višednevnog boravka u Sarajevu, Abazović će imati prvo i zajednički sastanak sa članovima Predsjedništva BiH, Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšićem, kao i sa predsjedavajućim Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Denisom Zvizdićem.

Potpredsjednik Vlade Abazović će se sastati prvo kao i sa zamjenicom predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, Biserom Turković, kao i ministrom sigurnosti Selmom Cikotićem.

Kako je ranije najavljeno, potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović prisustvovaće 11. jula komemoraciji i dženazi žrtvama genocida u Srebrenici.

Čitaj još:   ALEKSANDAR U VELIKIM PROBLEMIMA: "Ako nas Priština bude tužila za genocid, mi ćemo..." (foto i video)

Uz potpredsjednika, delegaciju će činiti i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović, kao i direktor Uprave za dijasporu Seid Hadžić i savjetnica premijera za manjine Maida Gorčević, piše u saopštenju Vlade.

izvor Standard.co.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more