IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN NEĆE govoriti tokom komemoracije i dženaze žrtvama genocida u Potočarima… (foto)

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović neće dobiti priliku da govori tokom komemoracije i dženaze žrtvama genocida…

POTOČARI: BiH Zanimljivosti, vijesti… petak, 09.07. 2021…19: 44… DRITAN NEĆE govoriti tokom komemoracije i dženaze žrtvama genocida u Potočarima… (foto)

Kako saznaje politicki.ba, Organizacioni odbor finišira listu govornika.

Danas je objavljena vijest da će potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović biti među govornicima na komemoraciji povodom 26. godišnjice genocida u Srebrenici.

Međutim, direktor Memorijalnog centra Srebrenica– Potočari na svom Twitter profilu demantirao je ovu vijest, prenosi portal Istraga.ba

Među njima nije potpredsjednik Vlade Crne Gore.

Iako se uporno i nedostojanstveno, posebno za njega, nametao da govori, određen je i govornik koji će se obratiti u ime ove države.

“Danas je održana sjednica Organizacionog odbora na kojoj se, između ostalog, govorilo o komemoraciji i protokolu. Ovo niko nije spomenuo ni kao ideju. Niti je lista govornika utvrđena niti je ko spomenuo ovog čovjeka”, objavio je na svom Twitter nalogu direktor Suljagić, referirajući se na vijest da će Abazović biti jedan od govornika u Srebrenici.

Čitaj još:   NOVINAR IZ SJENICE: Predsjedniče, BAJRAM NIJE KRIVAC za infekcıju...

Kako je potvrđeno, DRITAN Abazoviću je već sugerisano da “se urazumi” i samonametanjem ne vrijeđa porodice žrtava genocida i organizatore.

DRITAN Abazović prisustvovaće komemoraciji u Srebrenici, ali neće biti jedan od govornika. Podsjećamo, u nedjelju se u Memorijalnom centru Srebrenica Potočari obilježava 26. godišnjica genocida nad Bošnjacima počinjenog u julu 1995. godine. Tog dana će u mezarju u Potočarima biti ukopani posmrtni ostaci devetnaest žrtava genocida.

Lista govornika biće objavljena naknadno…

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more