IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SRAMNA IZJAVA Ane Brnabić NA GODIŠNJICU GENOCIDA: “Nije nam mjesto u Srebrenici…”

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da se 1995. godine “desio užasan zločin u Srebrenici” ali da “zvaničnicima Srbije” nije tamo mjesto, dok se ne procesuiraju napadači koji su na današnji dan prije šest godina, napali, tada, premijera, Aleksandra Vučića.

„Dok se ne privede pravdi svako ko je napao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, tada premijera, koji je otišao u Srebrenicu da izrazi poštovanje prema žrtvama i bošnjačkom narodu ja ne vidim da je nama zvaničnicima mjesto tamo“, rekla je Brnabić za TV Prva.

Ona je navela da je “skandal” što niko nije odgovarao za napad na život Vučića, što bi značilo da tako nešto može da se ponovi.

“Izražavam ogromno žaljenje jer se užasan zločin desio u Srebrenici i nemam problem da pokažem pijetet prema svim žrtvama“, rekla je Brnabić.

Ona je naglasila da je normalna praksa da neko odgovara za napad na zvaničnika druge države.

Čitaj još:   RASPAD SISTEMA: ANA Brnabić sa partnerom Milicom Đurđić, bodrile Srbije u Luksemburgu... (foto i video)

„Zapanjena sam da oni to ignorišu. Očigledno je da od toga nikad ništa neće biti“, navela je Brnabić.

Bilo bi dobro da premijerka Srbije ali i srbijanski režim, ako ne danas na godišnjicu genocida u Srebrenici onda bilo kada, kaže zašto Srbija krije i zašto je krila brojne ratne zločince. Nikada srbijanske vlasti nisu izručile BiH pravomoćno osuđenog generala Vojske RS-a Novak Đukić, koji u Beograd živi slobodno. Đukić je samo jedan od oko 40 bivših pripadnika VRS-a koji su ili optuženi ili osuđeni za ratne zločine i koji danas žive slobodno u Srbiji i nisu dostupni pravosudnim organima BiH.

izvor: SB

BEOGRAD Upozorenje za Bošnjačko nacionalno vijeće…

Otkazane sjednica i tribina, Pacoli ne dolazi... Bošnjačko nacionalno veće (BNV) Read more