IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

AMBASADORKA Srbije u LONDONU: Obrukala sebe i državu… (foto i video)

Ambasadorka nije samo prekršila strogi engleski protokol, već je načinila i najmanje tri diplomatska gafa i time je uspjela da obruka prvo državu koju predstavlja, ali i da sebe izblamira i dovede u krajnje neprijatnu situaciju…

LONDON: Svijet, Zanimljivosti, vijesti… utorak, 13.07.2021…12: 51… DANAS JE AMBASADORKA Srbije u LONDONU: Obrukala sebe i državu… (foto i video)

Ponašanje ambasadorke Srbije u Velikoj Britaniji Aleksandre Joksimović tokom ceremonije u prostorijama Ol Ingland kluba, nakon dodJele pehara Vimbldona Novaku Đokoviću, može se jednostavno nazvati diplomatskim skandalom.

To kaže jedan od bivših ambasadora u Ujedinjenom Kraljevstvu, koji zbog kolegijalnosti sa aktuelnom ambasadorkom nije želio da mu spominjemo ime.

Danas je ostao uskraćen, međutim, za komentar ambasadorke Joksimović, jer ona u toku jučerašnjeg dana nije odgovarala ni na naše poruke, ali i na emjlove.

Naime, po završetku finalnog meča na Vimbldonu, Đoković je morao da ispoštuje čitav niz tradicija– fotografisanje sa peharom, konferencija za medije, fotografija pored imena koje je ugravirano na tabli, izlazak na balkon, prelazak preko „mosta“, ali i da prisustvuje tradicionalnom prijemu sa kraljevskom porodicom.

Još dok se Novak popeo uz stepenice, u direktnom prenosu se čuo ženski glas koji je na srpskom izgovorio „Novače, čestitam. Čestitam.“

U trenutku kada je šampion Vimbldona počeo razgovor sa jednim članom kraljevske porodice, dama iz prvog reda, a ispostavilo se to je ambasadorka Srbije u Londonu, sa ispruženom rukom ponovo se obratila Novaku rečima: „Mogu li ja da čestitam? Ja sam ambasadorka Srbije.“

Ruka je ostala da visi u vazduhu, jer je Đoković nastavljao razgovor i to sa princom Edvardom, vojvodom od Kenta, koji je veliki ljubitelj tenisa, da bi se tek iz drugog puta rukovao sa ambasadorkom, iako je bilo očigledno da ne zna o kome se radi.

„Ponašanje ambasadorke Srbije u Velikoj Britaniji a ona je Aleksandra Joksimović tokom ceremonije u prostorijama Ol Ingland kluba, nakon dodjele pehara Vimbldona Novaku Đokoviću, može se jednostavno sve nazvati diplomatskim skandalom. Ambasadorka nije samo prekršila strogi engleski protokol, već je načinila i najmanje i to tri diplomatska gafa i time je uspela da obruka državu koju predstavlja, ali i da sebe izblamira i dovede u krajnje neprijatnu situaciju“.

I dok bivši ambasadori ćute, ćute i predstavnici srpske diplomatije. Ćuti i ambasadorka koju smo putem mejla i poruke pitali da li ona smatra da je prekršila britanski protokol, kako je moguće da Novak Đoković ranije nije upoznao ambasadorku u Londonu, s obzirom da je ona tamo od 2018. god i da li je svečani susret Novaka i kraljevske porodice bio pravi trenutak za upoznavanje.

Čitaj još:   Snimak, strava nesreće na naplatnoj kućici, više ozlijeđenih... (foto/video)

Ko je Aleksandra Joksimović

Aleksandra Joksimović rođena je juna 1963. god u Beogradu. Diplomirana je pijanistkinja na Fakultetu muzičke umjetnosti u Beogradu, specijalizirala je iz oblasti strateškog pregovaranja na Harvardu, magistrirala na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, a objavila je i niz publikacija…

Radila je kao novinarka u radio Indeksu 202, bila je šefica klavirskog odseka u srednjoj muzičkoj školi „Dr Vojislav Vučković“, bila je pomoćnica ministra spoljnih poslova SRJ, koordinatorka modula informisanje, štampu i kulturu Diplomatske akademije ministarstvo spoljnih poslova, članica izdavačkog odbora stručnog časopisa Međunarodna politika, Institut za međunarodnu politiku i privredu, izvršna direktorka Cepter Grupe, a bila je osnivačica i predsednica Centra za spoljnu politiku.

Govori engleski, francuski i njemački, udata je i ima dvoje djece. Svi oni koji nisu znali ko je ambasadorka u Londonu, nakon nedeljnog diplomatskog gafa sigurno će dobro zapamititi ime Aleksandre Joksimović…

Čitaj još:   DVA VIC DANA Mujo kamiondžija i Mujo u Sloveniji...

izvor Danas.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more